Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Naleśniki pszenno-jaglane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 553610" data-attributes="member: 1080"><p>Naleśniki pszenno-jaglane</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej</p><p>1 szklanka mąki jaglanej</p><p>szczypta gałki muszkatołowej</p><p>1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego</p><p>1 łyżeczka majeranku</p><p>1/8 łyżeczki kurkumy</p><p>1/3 łyżeczki soli</p><p>1 łyżeczka soku z cytryny</p><p>olej</p><p></p><p>Wymieszać w misce mąkę pszenną pełnoziarnistą, jaglaną, gałkę, pieprz ziołowy, majeranek, kurkumę i sól. Dodać wodę i sok z cytryny, zmiksować i odstawić na 30 min. Dodać łyżeczkę oleju, wymieszać, smażyć naleśniki.</p><p></p><p>Farsz:</p><p>1 duży por</p><p>2 średnie marchewki</p><p>1/3 szklanki nieoczyszczonego sezamu</p><p>4 duże ząbki czosnku</p><p>sól</p><p>olej</p><p></p><p>Rozgrzać na patelni lub woku nieco oleju, wrzucić pokrojonego pora i startą marchew, mieszać trzymając na ogniu ok. 1-2 minut. Dodać wyciśnięty czosnek, trzymać na ogniu jeszcze ok. 1 minuty. Dodać kilka łyżek wrzątku i dusić pod przykryciem do miękkości. Wrzucić zmielony sezam, trzymać na ogniu jeszcze chwilę mieszając. Doprawić solą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 553610, member: 1080"] Naleśniki pszenno-jaglane Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki jaglanej szczypta gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka majeranku 1/8 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka soku z cytryny olej Wymieszać w misce mąkę pszenną pełnoziarnistą, jaglaną, gałkę, pieprz ziołowy, majeranek, kurkumę i sól. Dodać wodę i sok z cytryny, zmiksować i odstawić na 30 min. Dodać łyżeczkę oleju, wymieszać, smażyć naleśniki. Farsz: 1 duży por 2 średnie marchewki 1/3 szklanki nieoczyszczonego sezamu 4 duże ząbki czosnku sól olej Rozgrzać na patelni lub woku nieco oleju, wrzucić pokrojonego pora i startą marchew, mieszać trzymając na ogniu ok. 1-2 minut. Dodać wyciśnięty czosnek, trzymać na ogniu jeszcze ok. 1 minuty. Dodać kilka łyżek wrzątku i dusić pod przykryciem do miękkości. Wrzucić zmielony sezam, trzymać na ogniu jeszcze chwilę mieszając. Doprawić solą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Naleśniki pszenno-jaglane
Top
Bottom