Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki wg Anieli Rubinstein*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1710908" data-attributes="member: 2354"><p>Nalesniki wiedenskie (proporcja na 4 porcje):</p><p>125 g maki, szklanka mleka, 4 jajka, 250 g jablek, 60 g cukru, 30 g stopionego tluszczu, sol cukier krysztal do posypania.</p><p></p><p>Wykonanie: zoltka utrzec z cukrem do bialoci i mieszajac dodawac stopniowo make i mleko az bedzie gladkie, plynne ciasto, wtedy dodac obrane i starte na grubych oczkack jablka i ubita sztywno piane, delikatnie wymieszac.</p><p></p><p>Mala patelnie posmarowac stopionym tluszczem i smazyc nalesniki po obu stronach. Posypac curem i podawac.</p><p>(mysle, ze ten tluszcz to chyba maslo, ale nie zawsze wypadalo pisac "maslo")</p><p></p><p>Zrodlo:</p><p>Maciej Halbanski - Co jedza nad Dunajem. Wyd. Watra 1977.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1710908, member: 2354"] Nalesniki wiedenskie (proporcja na 4 porcje): 125 g maki, szklanka mleka, 4 jajka, 250 g jablek, 60 g cukru, 30 g stopionego tluszczu, sol cukier krysztal do posypania. Wykonanie: zoltka utrzec z cukrem do bialoci i mieszajac dodawac stopniowo make i mleko az bedzie gladkie, plynne ciasto, wtedy dodac obrane i starte na grubych oczkack jablka i ubita sztywno piane, delikatnie wymieszac. Mala patelnie posmarowac stopionym tluszczem i smazyc nalesniki po obu stronach. Posypac curem i podawac. (mysle, ze ten tluszcz to chyba maslo, ale nie zawsze wypadalo pisac "maslo") Zrodlo: Maciej Halbanski - Co jedza nad Dunajem. Wyd. Watra 1977. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki wg Anieli Rubinstein*
Top
Bottom