Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Naleśniki włoskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 393129" data-attributes="member: 2190"><p><strong>Ciasto </strong></p><p>1 szkl wody</p><p>1 szkl mleka</p><p>2 jaja</p><p>30 dag mąki</p><p>łyżka oleju</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p>1/4 łyżeczki pieprzu</p><p></p><p><strong>Nadzienie</strong></p><p>35 dag pieczarek</p><p>35 dag cukinii</p><p>5 dag nasion pinii</p><p>1 duży pomidor</p><p>3 dag startego żółtego sera</p><p></p><p><strong>Sos</strong></p><p>łyżka margaryny</p><p>3 łyżki mąki</p><p>450 ml mleka</p><p>1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p>szczypta pieprzu</p><p></p><p>Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pieczarek i smażyć ok 5 min. Pomidor drobno pokroić i razem z nasionami pinii dodać do pieczarek i cukinii. Zestawić z ognia, dodać ser.</p><p></p><p>Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę. Rozprowadzić z mlekiem i przyprawami. podgrzać. Zrolować naleśniki z nadzieniem. Polać sosem, posypać żółtym serem. Piec 25 min.Posypać szczypiorkiem.</p><p>Podawać z sałatą i pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 393129, member: 2190"] [B]Ciasto [/B] 1 szkl wody 1 szkl mleka 2 jaja 30 dag mąki łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu [B]Nadzienie[/B] 35 dag pieczarek 35 dag cukinii 5 dag nasion pinii 1 duży pomidor 3 dag startego żółtego sera [B]Sos[/B] łyżka margaryny 3 łyżki mąki 450 ml mleka 1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki soli szczypta pieprzu Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pieczarek i smażyć ok 5 min. Pomidor drobno pokroić i razem z nasionami pinii dodać do pieczarek i cukinii. Zestawić z ognia, dodać ser. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę. Rozprowadzić z mlekiem i przyprawami. podgrzać. Zrolować naleśniki z nadzieniem. Polać sosem, posypać żółtym serem. Piec 25 min.Posypać szczypiorkiem. Podawać z sałatą i pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Naleśniki włoskie
Top
Bottom