Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Naleśniki z bazylią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 105856" data-attributes="member: 422"><p>Mam ten przepis z dodatku GW 'Duży format'</p><p></p><p>Naleśniki posypać serem startym na tarce o grubych oczkach, wymieszanym z pieprzem, papryką i solą. Na serze poukładać kilka listków bazylii, można ułożyć też cienki plaster pomidora. Złożyć naleśnik, posmarować z obu stron masłem i podsmażyć na patelni z obu stron do zrumienienia. Można jeść na gorąco i na zimno.</p><p></p><p>Czasem robię wariację na ten temat, to znaczy zwijam naleśniki, układam w żaroodpornym naczyniu, posypuję jeszcze startym serem (mmmm, uwielbiam stopiony żółty ser) i zapiekam.</p><p>Jak nie mam bazylii świeżej, używam suszonej, ale wolę świeżą, rzecz jasna.</p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 105856, member: 422"] Mam ten przepis z dodatku GW 'Duży format' Naleśniki posypać serem startym na tarce o grubych oczkach, wymieszanym z pieprzem, papryką i solą. Na serze poukładać kilka listków bazylii, można ułożyć też cienki plaster pomidora. Złożyć naleśnik, posmarować z obu stron masłem i podsmażyć na patelni z obu stron do zrumienienia. Można jeść na gorąco i na zimno. Czasem robię wariację na ten temat, to znaczy zwijam naleśniki, układam w żaroodpornym naczyniu, posypuję jeszcze startym serem (mmmm, uwielbiam stopiony żółty ser) i zapiekam. Jak nie mam bazylii świeżej, używam suszonej, ale wolę świeżą, rzecz jasna. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Naleśniki z bazylią
Top
Bottom