Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Nalesniki z Bessarabii
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1340756" data-attributes="member: 1142"><p>Taki nalesniki sa w naszym menu od wielu lat. Przepis znalazlam poszukujac informacji o borku (farsz mozna wykorzystac do borkow) na jakiejs stronie o Moldowie/ Moldawii. Goraco polecam.</p><p></p><p><strong>Przygotowac 15 nalesnikow.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Nadzienie:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>300g fety ( mieszam fete i Chevre log), pokruszonej</strong></p><p><strong>50g parmesanu, startego</strong></p><p><strong>50g masla miekkiego</strong></p><p><strong>3 zabki czosnku, zmiazdzone</strong></p><p><strong>500g szpinaku, umytego pokrojonego</strong></p><p><strong>4 szalotki, drobno posiekane</strong></p><p><strong>olej</strong></p><p><strong>pieprz</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>galka muszkatolowa</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>zielna pietruszka , posiekana</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>bialko roztrzepane</strong></p><p></p><p>Fete polaczyc z parmesanem, maslem, czosnkiem. Odstawic. Na patelni rozgrzac olej i zeszklic na nim szalotki. Dodac pokrojony szpinak, krotko poddusic. Gdy przestygnie dodac do serow, doprawic, dodac pietruszke.</p><p></p><p>2-3 lyzki nadzienia wylozyc na nalesnik, brzeg posmarowac bialkiem zlozyc na cwiartki.</p><p></p><p>Gotowe nalesniki smazyc na oleju z dwoch stron. Mozna podac z dodatkowym parmezanem, salatka szopska lub liscmi salat z vinaigrette.</p><p></p><p>[ATTACH=full]76768[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1340756, member: 1142"] Taki nalesniki sa w naszym menu od wielu lat. Przepis znalazlam poszukujac informacji o borku (farsz mozna wykorzystac do borkow) na jakiejs stronie o Moldowie/ Moldawii. Goraco polecam. [B]Przygotowac 15 nalesnikow. Nadzienie: 300g fety ( mieszam fete i Chevre log), pokruszonej 50g parmesanu, startego 50g masla miekkiego 3 zabki czosnku, zmiazdzone 500g szpinaku, umytego pokrojonego 4 szalotki, drobno posiekane olej pieprz sol galka muszkatolowa zielna pietruszka , posiekana bialko roztrzepane[/B] Fete polaczyc z parmesanem, maslem, czosnkiem. Odstawic. Na patelni rozgrzac olej i zeszklic na nim szalotki. Dodac pokrojony szpinak, krotko poddusic. Gdy przestygnie dodac do serow, doprawic, dodac pietruszke. 2-3 lyzki nadzienia wylozyc na nalesnik, brzeg posmarowac bialkiem zlozyc na cwiartki. Gotowe nalesniki smazyc na oleju z dwoch stron. Mozna podac z dodatkowym parmezanem, salatka szopska lub liscmi salat z vinaigrette. [ATTACH=full]76768[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Nalesniki z Bessarabii
Top
Bottom