Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Naleśniki z jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 767377" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Deser ten możemy podać po treściwej zupie i będziemy mieli pełnowartościowy obiad.</span></p><p>Żródło - miesięcznik &quot;Ty i Ja&quot; . Opracowanie kulinarne Maria Lemnis i Henryk Vitry.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>25 dkg mąki</p><p>pół szklanki zimnego mleka</p><p>pól szklanki wody mineralnej ( z bąbelkami)</p><p>3 jajka</p><p>0,5 kg kwaskowatych jabłek</p><p>tłuszcz do smażenia</p><p>cukier z cynamonem do posypania</p><p></p><p>Z mąki, mleka, wody i jaj przygotowujemy ciasto naleśnikowe, do którego dodajemy obrane i pokrojone w cieniutkie słupki jabłka. W patelni do naleśników ( małej) rozgrzewamy tłuszcz i nalewamy chochlą tyle ciasta, by pokryło dno patelni warstwą grubości 0,5 cm. Naleśniki smażymy z obu stron na rumiano, przekładamy na ogrzany półmisek i posypujemy cukrem zmieszanym z mielonym cynamonem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 767377, member: 10341"] [SIZE=10]Deser ten możemy podać po treściwej zupie i będziemy mieli pełnowartościowy obiad.[/SIZE] Żródło - miesięcznik "Ty i Ja" . Opracowanie kulinarne Maria Lemnis i Henryk Vitry. [B]Składniki[/B] 25 dkg mąki pół szklanki zimnego mleka pól szklanki wody mineralnej ( z bąbelkami) 3 jajka 0,5 kg kwaskowatych jabłek tłuszcz do smażenia cukier z cynamonem do posypania Z mąki, mleka, wody i jaj przygotowujemy ciasto naleśnikowe, do którego dodajemy obrane i pokrojone w cieniutkie słupki jabłka. W patelni do naleśników ( małej) rozgrzewamy tłuszcz i nalewamy chochlą tyle ciasta, by pokryło dno patelni warstwą grubości 0,5 cm. Naleśniki smażymy z obu stron na rumiano, przekładamy na ogrzany półmisek i posypujemy cukrem zmieszanym z mielonym cynamonem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Naleśniki z jabłkami
Top
Bottom