Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki z kaszą gryczaną i mięsem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 391043" data-attributes="member: 2190"><p><strong>Ciasto </strong></p><p>10 dag mąki kukurydzianej</p><p>20 dag mąki pszennej</p><p>jajko</p><p>1 1/2 szkl wody</p><p>4 łyżki oleju</p><p>szczypta soli</p><p></p><p><strong>Nadzienie</strong></p><p>20 dag gotowanego mięsa</p><p>10 dag kaszy gryczanej</p><p>3-4 łyżki śmietany lub rosołu</p><p>cebula, sól, pieprz</p><p>2 jaja</p><p>bułka tarta</p><p></p><p>Dokładnie połączyć wszystkie składniki na ciasto i usmażyć naleśniki.</p><p></p><p>Ugotować kaszę na sypko. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę. Dodać kaszę i śmietanę (rosół). Doprawić do smaku.</p><p></p><p>Zawijać naleśniki z nadzieniem jak krokiety ( w kopertę) i panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażyć.</p><p></p><p>Podawać z sosem grzybowym lub pieczrkowym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 391043, member: 2190"] [B]Ciasto [/B] 10 dag mąki kukurydzianej 20 dag mąki pszennej jajko 1 1/2 szkl wody 4 łyżki oleju szczypta soli [B]Nadzienie[/B] 20 dag gotowanego mięsa 10 dag kaszy gryczanej 3-4 łyżki śmietany lub rosołu cebula, sól, pieprz 2 jaja bułka tarta Dokładnie połączyć wszystkie składniki na ciasto i usmażyć naleśniki. Ugotować kaszę na sypko. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę. Dodać kaszę i śmietanę (rosół). Doprawić do smaku. Zawijać naleśniki z nadzieniem jak krokiety ( w kopertę) i panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażyć. Podawać z sosem grzybowym lub pieczrkowym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki z kaszą gryczaną i mięsem*
Top
Bottom