Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki z mangold*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1470136" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Naleśniki z mangold</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]85602[/ATTACH]</p><p></p><p>Ciasto na naleśniki</p><p>3 jajka (180 g)</p><p>szczypta soli</p><p>120 g mąki</p><p>300 ml mleka</p><p>masło do smażenia</p><p></p><p>2 bakłażany</p><p>1 cebula (80 g)</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>250 g mangold</p><p>250 g pomidorów</p><p>150 g bulionu</p><p>250 startego żółtego sera </p><p>sól i pieprz</p><p>4 łyżki oleju</p><p>majeranek</p><p></p><p>1.Mieszamy wszystkie składniki na naleśniki. Odstawiamy na 30 minut.</p><p>2.Bakłażany kroimy w 1/2 kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek drobno siekamy. Z mangoldu wycinamy łodygi, które kroimy w drobną kostkę, a liście na większe kawałki. Z pomidorów pozbywamy się szypułek, następnie kroimy na 1 cm kostkę.</p><p>3.Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy cebulę a po chwili czosnek i pokrojone łodygi mangold, solimy i pieprzymy, dolewamy bulionu i dusimy ok 8 minut.Dodajemy liście mangold oraz bakłażan. Dusimy następne 4 minuty. Na koniec dodajemy starty żółty ser.</p><p>4.Na mniejszej patelni ( teflonowej) roztapiamy niewielką ilość masła. Wylewamy niewielką ilość ciasta naleśnikowego, Na delikatnie upieczonego naleśnika rozsmarowujemy cienko warstwę uduszonego mangoldu. Wszystko polewamy jeszcze raz cieniutko ciastem naleśnikowym. Obracamy na drugą stronę.</p><p>5.Na połowę upieczonego naleśnika nakładamy pokrojone w kostkę pomidory i posypujemy świeżym majerankiem.</p><p></p><p>Ps Wychodzi ok 8 naleśników</p><p>Ps 2 Przepis pochodzi z czasopisma essen & trinken</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1470136, member: 140"] [SIZE=14][B]Naleśniki z mangold[/B][/SIZE] [ATTACH=full]85602[/ATTACH] Ciasto na naleśniki 3 jajka (180 g) szczypta soli 120 g mąki 300 ml mleka masło do smażenia 2 bakłażany 1 cebula (80 g) 1 ząbek czosnku 250 g mangold 250 g pomidorów 150 g bulionu 250 startego żółtego sera sól i pieprz 4 łyżki oleju majeranek 1.Mieszamy wszystkie składniki na naleśniki. Odstawiamy na 30 minut. 2.Bakłażany kroimy w 1/2 kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek drobno siekamy. Z mangoldu wycinamy łodygi, które kroimy w drobną kostkę, a liście na większe kawałki. Z pomidorów pozbywamy się szypułek, następnie kroimy na 1 cm kostkę. 3.Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy cebulę a po chwili czosnek i pokrojone łodygi mangold, solimy i pieprzymy, dolewamy bulionu i dusimy ok 8 minut.Dodajemy liście mangold oraz bakłażan. Dusimy następne 4 minuty. Na koniec dodajemy starty żółty ser. 4.Na mniejszej patelni ( teflonowej) roztapiamy niewielką ilość masła. Wylewamy niewielką ilość ciasta naleśnikowego, Na delikatnie upieczonego naleśnika rozsmarowujemy cienko warstwę uduszonego mangoldu. Wszystko polewamy jeszcze raz cieniutko ciastem naleśnikowym. Obracamy na drugą stronę. 5.Na połowę upieczonego naleśnika nakładamy pokrojone w kostkę pomidory i posypujemy świeżym majerankiem. Ps Wychodzi ok 8 naleśników Ps 2 Przepis pochodzi z czasopisma essen & trinken [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki z mangold*
Top
Bottom