Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
NALEŚNIKI Z MUSEM DYNIOWYM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anno4" data-source="post: 404169" data-attributes="member: 2741"><p>Naleśniki z musem dyniowym na ok. 5 por.</p><p></p><p>Smażymy tradycyjne naleśniki.</p><p></p><p>600 g dyni obieramy, usuwamy pestki, włókna i kroimy w kostkę. Gotujemy ok. 30 min. W tym czasie w osobnym garnuszku gotujemy 300 ml soku pomarańczowego,2 łyżki miodu, otartą skórkę z pomarańczy- 15 min aż zgęstnieje. Ugotowaną dynię rozgniatamy(może być tłuczek do ziemniaków lub widelec), mieszamy z sokiem, dodajemy ok. 120 g twarogu, garść namoczonych rodzynek(lub figi). Usmażone naleśniki smarujemy przygotowanym farszem, składamy w koperty i układamy w żaroodpornym naczyniu. Dla lepszego smaku pokrywamy wiórkami masła, okraszamy delikatnie miodem i pestkami dyni. Wstawiamy na parę minut do nagrzanego piekarnika. Podajemy ze śmietanką podgrzaną z miodem i cynamonem, posypujemy uprażonymi migdałami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anno4, post: 404169, member: 2741"] Naleśniki z musem dyniowym na ok. 5 por. Smażymy tradycyjne naleśniki. 600 g dyni obieramy, usuwamy pestki, włókna i kroimy w kostkę. Gotujemy ok. 30 min. W tym czasie w osobnym garnuszku gotujemy 300 ml soku pomarańczowego,2 łyżki miodu, otartą skórkę z pomarańczy- 15 min aż zgęstnieje. Ugotowaną dynię rozgniatamy(może być tłuczek do ziemniaków lub widelec), mieszamy z sokiem, dodajemy ok. 120 g twarogu, garść namoczonych rodzynek(lub figi). Usmażone naleśniki smarujemy przygotowanym farszem, składamy w koperty i układamy w żaroodpornym naczyniu. Dla lepszego smaku pokrywamy wiórkami masła, okraszamy delikatnie miodem i pestkami dyni. Wstawiamy na parę minut do nagrzanego piekarnika. Podajemy ze śmietanką podgrzaną z miodem i cynamonem, posypujemy uprażonymi migdałami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
NALEŚNIKI Z MUSEM DYNIOWYM
Top
Bottom