Naleśniki z nadzieniem z rzodkiewek i szynki

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Naleśniki z nadzieniem z rzodkiewek i szynki

Ciasto naleśnikowe:
100 g mąki
5 jajek
200 ml mleka
pęczek szczypiorku
1 płaska łyżeczka soli
olej do smażenia

Nadzienie:
2-3 pęczki rzodkiewki
8 plasterków gotowanej szynki
16 listków sałaty
150 ml creme fraiche
2 razy po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu
sok z połowy cytryny
1 łyżeczka cukru
P1120142.JPG P1120145.JPG
1.Z podanych składników mieszamy gładkie ciasto naleśnikiwe. Bardzo drobno kroimy szypiorek i dodajemy do ciasta naleśnikowego.
2.Creme fraiche mieszamy z płaską łyżeczką soli i pieprzu.
3.Rzodkiewki kroimy w krążki. solimy i pieprzymy po płaskiej łyżecze. Dodajemy dodatkowo sok z cytryny i cukier.
4.Pieczemy 8 cienkich naleśników. Naleśniki smarujemy creme fraiche. Nakładamy dwa podrobione liscie zielonej sałaty. Na sałatę kładziemy szynkę i 2 kopiaste łyżki rzodkiewki. Wszystko zwijamy i podajemy.

Ps. Przepis pochodzi z http://kochfun.de/2010/04/16/radieschen
 

Załączniki

  • P1120152.JPG
    P1120152.JPG
    280 KB · Wyświetleń: 0
  • P1120142.JPG
    P1120142.JPG
    45.1 KB · Wyświetleń: 1
  • P1120145.JPG
    P1120145.JPG
    51.5 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy