- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Naleśniki z nadzieniem z rzodkiewek i szynki
Ciasto naleśnikowe:
100 g mąki
5 jajek
200 ml mleka
pęczek szczypiorku
1 płaska łyżeczka soli
olej do smażenia
Nadzienie:
2-3 pęczki rzodkiewki
8 plasterków gotowanej szynki
16 listków sałaty
150 ml creme fraiche
2 razy po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu
sok z połowy cytryny
1 łyżeczka cukru
1.Z podanych składników mieszamy gładkie ciasto naleśnikiwe. Bardzo drobno kroimy szypiorek i dodajemy do ciasta naleśnikowego.
2.Creme fraiche mieszamy z płaską łyżeczką soli i pieprzu.
3.Rzodkiewki kroimy w krążki. solimy i pieprzymy po płaskiej łyżecze. Dodajemy dodatkowo sok z cytryny i cukier.
4.Pieczemy 8 cienkich naleśników. Naleśniki smarujemy creme fraiche. Nakładamy dwa podrobione liscie zielonej sałaty. Na sałatę kładziemy szynkę i 2 kopiaste łyżki rzodkiewki. Wszystko zwijamy i podajemy.
Ps. Przepis pochodzi z http://kochfun.de/2010/04/16/radieschen
Ciasto naleśnikowe:
100 g mąki
5 jajek
200 ml mleka
pęczek szczypiorku
1 płaska łyżeczka soli
olej do smażenia
Nadzienie:
2-3 pęczki rzodkiewki
8 plasterków gotowanej szynki
16 listków sałaty
150 ml creme fraiche
2 razy po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu
sok z połowy cytryny
1 łyżeczka cukru


1.Z podanych składników mieszamy gładkie ciasto naleśnikiwe. Bardzo drobno kroimy szypiorek i dodajemy do ciasta naleśnikowego.
2.Creme fraiche mieszamy z płaską łyżeczką soli i pieprzu.
3.Rzodkiewki kroimy w krążki. solimy i pieprzymy po płaskiej łyżecze. Dodajemy dodatkowo sok z cytryny i cukier.
4.Pieczemy 8 cienkich naleśników. Naleśniki smarujemy creme fraiche. Nakładamy dwa podrobione liscie zielonej sałaty. Na sałatę kładziemy szynkę i 2 kopiaste łyżki rzodkiewki. Wszystko zwijamy i podajemy.
Ps. Przepis pochodzi z http://kochfun.de/2010/04/16/radieschen
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: