Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Naleśniki z nadzieniem z rzodkiewek i szynki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1214864" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Naleśniki z nadzieniem z rzodkiewek i szynki</strong></span></p><p></p><p>Ciasto naleśnikowe:</p><p>100 g mąki</p><p>5 jajek</p><p>200 ml mleka</p><p>pęczek szczypiorku</p><p>1 płaska łyżeczka soli</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p>2-3 pęczki rzodkiewki</p><p>8 plasterków gotowanej szynki</p><p>16 listków sałaty</p><p>150 ml creme fraiche</p><p>2 razy po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu</p><p>sok z połowy cytryny</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>[ATTACH=full]68927[/ATTACH] [ATTACH=full]68928[/ATTACH]</p><p>1.Z podanych składników mieszamy gładkie ciasto naleśnikiwe. Bardzo drobno kroimy szypiorek i dodajemy do ciasta naleśnikowego.</p><p>2.Creme fraiche mieszamy z płaską łyżeczką soli i pieprzu.</p><p>3.Rzodkiewki kroimy w krążki. solimy i pieprzymy po płaskiej łyżecze. Dodajemy dodatkowo sok z cytryny i cukier.</p><p>4.Pieczemy 8 cienkich naleśników. Naleśniki smarujemy creme fraiche. Nakładamy dwa podrobione liscie zielonej sałaty. Na sałatę kładziemy szynkę i 2 kopiaste łyżki rzodkiewki. Wszystko zwijamy i podajemy.</p><p></p><p>Ps. Przepis pochodzi z <a href="http://kochfun.de/2010/04/16/radieschen" target="_blank">http://kochfun.de/2010/04/16/radieschen</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1214864, member: 140"] [SIZE=14][B]Naleśniki z nadzieniem z rzodkiewek i szynki[/B][/SIZE] Ciasto naleśnikowe: 100 g mąki 5 jajek 200 ml mleka pęczek szczypiorku 1 płaska łyżeczka soli olej do smażenia Nadzienie: 2-3 pęczki rzodkiewki 8 plasterków gotowanej szynki 16 listków sałaty 150 ml creme fraiche 2 razy po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru [ATTACH=full]68927[/ATTACH] [ATTACH=full]68928[/ATTACH] 1.Z podanych składników mieszamy gładkie ciasto naleśnikiwe. Bardzo drobno kroimy szypiorek i dodajemy do ciasta naleśnikowego. 2.Creme fraiche mieszamy z płaską łyżeczką soli i pieprzu. 3.Rzodkiewki kroimy w krążki. solimy i pieprzymy po płaskiej łyżecze. Dodajemy dodatkowo sok z cytryny i cukier. 4.Pieczemy 8 cienkich naleśników. Naleśniki smarujemy creme fraiche. Nakładamy dwa podrobione liscie zielonej sałaty. Na sałatę kładziemy szynkę i 2 kopiaste łyżki rzodkiewki. Wszystko zwijamy i podajemy. Ps. Przepis pochodzi z [URL="http://kochfun.de/2010/04/16/radieschen"]http://kochfun.de/2010/04/16/radieschen[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Naleśniki z nadzieniem z rzodkiewek i szynki
Top
Bottom