Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Naleśniki z rybą i szpinakiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1293786" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Naleśniki z rybą i szpinakiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]73485[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g fileta białej ryby</p><p>100 g wędzonego łososia</p><p>250 g szpinaku</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>300 ml mleka</p><p>2 jajka</p><p>250 g mąki</p><p>150 ml śmietany 18%</p><p>pęczek siekanego koperku</p><p>sól, pieprz,gałka muszkatołowa</p><p>olej</p><p>cytryny</p><p></p><p>1. Z mleka, mąki i jajek robimy ciasto naleśnikowe. Odrobinę solimy i smażymy takie trochę bardziej grubawe naleśniki.</p><p>2. Szpinak jeżeli mamy świeży to oczyszczamy,a jeżeli mrożony to podczas tajania, maksymalnie pozbywamy się płynu.</p><p>3. Rybę pokrój w kostkę.</p><p>4. Czosnek drobno posiekaj. Przysmaż na patelni; dodaj szpinak ; dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Do szpinaku dodaj pokrojoną rybę i duś maksymum 1 minutę.</p><p>5. Łososia posiekaj w paseczki i dodaj do uduszonej ryby.</p><p>5. Rybne nadzienie nałożyć na naleśnika i zwinąć w rulonik.</p><p>6. Ułóż naleśniki na blasze wyłożonej pergaminem i piecz ok 20 minut w temp 190 st.C.</p><p>7. Smietanę wymieszaj z koperkiem i przypraw. Rozlej na dnie półmiska, na tym nałóż naleśniki i ćwiartki cytryny.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z <a href="http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-5142_nalesniki-z-ryba-i-szpinakiem.html" target="_blank">http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_...szpinakiem.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1293786, member: 140"] [SIZE=14][B]Naleśniki z rybą i szpinakiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]73485[/ATTACH] 500 g fileta białej ryby 100 g wędzonego łososia 250 g szpinaku 2 ząbki czosnku 300 ml mleka 2 jajka 250 g mąki 150 ml śmietany 18% pęczek siekanego koperku sól, pieprz,gałka muszkatołowa olej cytryny 1. Z mleka, mąki i jajek robimy ciasto naleśnikowe. Odrobinę solimy i smażymy takie trochę bardziej grubawe naleśniki. 2. Szpinak jeżeli mamy świeży to oczyszczamy,a jeżeli mrożony to podczas tajania, maksymalnie pozbywamy się płynu. 3. Rybę pokrój w kostkę. 4. Czosnek drobno posiekaj. Przysmaż na patelni; dodaj szpinak ; dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Do szpinaku dodaj pokrojoną rybę i duś maksymum 1 minutę. 5. Łososia posiekaj w paseczki i dodaj do uduszonej ryby. 5. Rybne nadzienie nałożyć na naleśnika i zwinąć w rulonik. 6. Ułóż naleśniki na blasze wyłożonej pergaminem i piecz ok 20 minut w temp 190 st.C. 7. Smietanę wymieszaj z koperkiem i przypraw. Rozlej na dnie półmiska, na tym nałóż naleśniki i ćwiartki cytryny. Przepis pochodzi z [URL="http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-5142_nalesniki-z-ryba-i-szpinakiem.html"]http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_...szpinakiem.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Naleśniki z rybą i szpinakiem*
Top
Bottom