Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki z sosem bolońskim
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688891" data-attributes="member: 7658"><p><u>Ciasto na naleśniki:</u></p><p></p><p><strong>Litr mleka</strong></p><p><strong>3 jajka</strong></p><p><strong>pół łyżki oregano</strong></p><p><strong>pół łyżki bazylii</strong></p><p><strong>ok. 0,5 kg. mąki</strong></p><p><strong>łyżeczka soli</strong></p><p><strong>pół łyżeczki cukru </strong></p><p></p><p><strong>Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki. Z podanych składników wychodzi ok. 15 naleśników</strong></p><p></p><p><u>Nadzienie:</u></p><p></p><p><strong>0,5 kg. mięsa mielonego</strong></p><p><strong>cebula</strong></p><p><strong>sos w słoiczku np. Łowicz ,,sos spaghetti,,</strong></p><p><strong>1 torebka ,,pomysł na sos bolonski,, np. Winiary</strong></p><p><strong>wegeta</strong></p><p><strong>przyprawa włoska lub przyprawa do spaghetti</strong></p><p></p><p></p><p><strong>cebule pokroić w kosteczke, podsmażyć na oleju , dodać mięso mielone, smażyc ok. 10 minut, dodac sos w słoiczku a nastepnie z torebki, wszystko wymieszać, gotować na małym ogniu. Doprawić do smaku wegetą i przyprawa do spaghetti </strong></p><p></p><p><strong>Sos boloński można oczywiście zrobic wg. własnego przepisu </strong></p><p></p><p><u>Sos jogurtowo-czosnkowy:</u></p><p></p><p><strong>3 małe kubeczki jogurtu naturalnego lub jeden duży</strong></p><p><strong>4 duże ząbki czosnku</strong></p><p><strong>pół łyżeczki papryki słodkiej </strong></p><p><strong>pół łyżeczki wegety</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>wlać jogurty do miseczki, dodać paprykę, pół łyzeczki wegety , czornek drobno posiekać, dodać do sosu i wymieszać</strong></p><p></p><p></p><p><u>Dodatkowo:</u></p><p></p><p><strong>Ser żółty do posypania </strong></p><p></p><p><u>Wykonanie: </u></p><p></p><p><strong>Na każdy naleśnik nakładac ok. 1 łyżke nadzienia mięsnego, zawijać , posypać startym żółtym serem i zapiekać 30 minut w 180 st.</strong></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]24506[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Podawać z sosem jogurtowo czosnkowym. </strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]24507[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688891, member: 7658"] [U]Ciasto na naleśniki:[/U] [B]Litr mleka 3 jajka pół łyżki oregano pół łyżki bazylii ok. 0,5 kg. mąki łyżeczka soli pół łyżeczki cukru [/B] [B]Wszystko dokładnie wymieszać ,jeśli ciasto jest za rzadkie nalezy dosypać mąki. usmażyć naleśniki. Z podanych składników wychodzi ok. 15 naleśników[/B] [U]Nadzienie:[/U] [B]0,5 kg. mięsa mielonego cebula sos w słoiczku np. Łowicz ,,sos spaghetti,, 1 torebka ,,pomysł na sos bolonski,, np. Winiary wegeta przyprawa włoska lub przyprawa do spaghetti[/B] [B]cebule pokroić w kosteczke, podsmażyć na oleju , dodać mięso mielone, smażyc ok. 10 minut, dodac sos w słoiczku a nastepnie z torebki, wszystko wymieszać, gotować na małym ogniu. Doprawić do smaku wegetą i przyprawa do spaghetti [/B] [B]Sos boloński można oczywiście zrobic wg. własnego przepisu [/B] [U]Sos jogurtowo-czosnkowy:[/U] [B]3 małe kubeczki jogurtu naturalnego lub jeden duży 4 duże ząbki czosnku pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki wegety wlać jogurty do miseczki, dodać paprykę, pół łyzeczki wegety , czornek drobno posiekać, dodać do sosu i wymieszać[/B] [U]Dodatkowo:[/U] [B]Ser żółty do posypania [/B] [U]Wykonanie: [/U] [B]Na każdy naleśnik nakładac ok. 1 łyżke nadzienia mięsnego, zawijać , posypać startym żółtym serem i zapiekać 30 minut w 180 st.[/B] [ATTACH=full]24506[/ATTACH] [B]Podawać z sosem jogurtowo czosnkowym. [/B] [ATTACH=full]24507[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki z sosem bolońskim
Top
Bottom