Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki ze szparagami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1660596" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 26px"><strong>Naleśniki ze szparagami</strong></span></span><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]99167[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">200 g mąki</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 jajka</span></p><p><span style="font-size: 26px">300 ml mleka </span></p><p><span style="font-size: 26px">Sos holenderski</span></p><p><span style="font-size: 26px">500 g zielonych szparagów</span></p><p><span style="font-size: 26px">100g szczypiorku</span></p><p><span style="font-size: 26px">cukinia mała</span></p><p><span style="font-size: 26px">papryka</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 pomidor obrany</span></p><p><span style="font-size: 26px">Pietruszka </span></p><p><span style="font-size: 26px">woda</span></p><p><span style="font-size: 26px">Sól</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 łyżeczki cukru </span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżeczka masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">Pieprz </span></p><p><span style="font-size: 26px">Olej słonecznikowy</span></p><p><span style="font-size: 26px">Szczypiorek </span></p><p><span style="font-size: 26px">1. Szparagi jeżeli trzeba obieramy i gotujemy w gorącej, posolonej z dodatkiem masła wodzie.</span></p><p><span style="font-size: 26px">2. Cukinie ścieramy na tarce. Pomidora, paprykę i szczypiorek kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę siekamy</span></p><p><span style="font-size: 26px">3. Do mleka dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy i dodajemy pokrojone warzywa oraz 40 ml oliwy. Solimy i pieprzymy. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy.</span></p><p><span style="font-size: 26px">4. Naleśniki smażymy na oleju. </span></p><p><span style="font-size: 26px">5. Po usmażeniu na każdego układamy po 3 szparagi. Zawijamy na połowę. Polewamy uprzednio przygotowanym podgrzanym sosem holenderskim. Posypujemy jeszcze na górze pietruszką i szczypiorkiem.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Ps1. W tym przypadku obyło się bez sosu holenderskiego, ale jeżeli ktoś ma ochotę na pełen wypas to bardzo proszę.</span></p><p>Ps2. Przepis pochodzi z <a href="https://www.youtube.com/watch?v=AROeyRLWu48" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=AROeyRLWu48</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1660596, member: 140"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=14][B]Naleśniki ze szparagami[/B][/SIZE][/FONT][SIZE=14] [ATTACH=full]99167[/ATTACH] 200 g mąki 3 jajka 300 ml mleka Sos holenderski 500 g zielonych szparagów 100g szczypiorku cukinia mała papryka 1 pomidor obrany Pietruszka woda Sól 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka masła Pieprz Olej słonecznikowy Szczypiorek 1. Szparagi jeżeli trzeba obieramy i gotujemy w gorącej, posolonej z dodatkiem masła wodzie. 2. Cukinie ścieramy na tarce. Pomidora, paprykę i szczypiorek kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę siekamy 3. Do mleka dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy i dodajemy pokrojone warzywa oraz 40 ml oliwy. Solimy i pieprzymy. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy. 4. Naleśniki smażymy na oleju. 5. Po usmażeniu na każdego układamy po 3 szparagi. Zawijamy na połowę. Polewamy uprzednio przygotowanym podgrzanym sosem holenderskim. Posypujemy jeszcze na górze pietruszką i szczypiorkiem. Ps1. W tym przypadku obyło się bez sosu holenderskiego, ale jeżeli ktoś ma ochotę na pełen wypas to bardzo proszę.[/SIZE] Ps2. Przepis pochodzi z [URL="https://www.youtube.com/watch?v=AROeyRLWu48"]https://www.youtube.com/watch?v=AROeyRLWu48[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki ze szparagami
Top
Bottom