Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki ze szpinakiem III*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 392679" data-attributes="member: 2190"><p><strong>Ciasto </strong></p><p>1 szkl pszennej mąki razowej</p><p>1 szkl mąki kukurydzianej</p><p>2 jaja</p><p>2 szkl wody</p><p>łyżka oleju</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p></p><p><strong>Nadzienie</strong></p><p>1/2 kg mrożonego szpinaku</p><p>10 dag szynki wędzonej</p><p>5 dag masła</p><p>1/2 szkl mleka</p><p>ząbek czosnku</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p>10 dag startego sera żółtego</p><p>sól</p><p></p><p>Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i usmażyć naleśniki.</p><p></p><p>Czosnek zmiażdżyć. Z 3 dag masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować. Dodać rozmrożony szpinak, czosnek i posolić. Szynkę pokroić, podsmażyć na łyżce masła i połączyć ze szpinakiem.</p><p></p><p>Naleśniki zwinąć razem z nadzieniem. Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, posypać serem i zapiekać w 180 st.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 392679, member: 2190"] [B]Ciasto [/B] 1 szkl pszennej mąki razowej 1 szkl mąki kukurydzianej 2 jaja 2 szkl wody łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli [B]Nadzienie[/B] 1/2 kg mrożonego szpinaku 10 dag szynki wędzonej 5 dag masła 1/2 szkl mleka ząbek czosnku 2 łyżki mąki pszennej 10 dag startego sera żółtego sól Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i usmażyć naleśniki. Czosnek zmiażdżyć. Z 3 dag masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować. Dodać rozmrożony szpinak, czosnek i posolić. Szynkę pokroić, podsmażyć na łyżce masła i połączyć ze szpinakiem. Naleśniki zwinąć razem z nadzieniem. Ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, posypać serem i zapiekać w 180 st. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśniki ze szpinakiem III*
Top
Bottom