Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Naleśnikowe flaczki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 769122" data-attributes="member: 1215"><p>Robiłam dzis flaczki. Takie normalne, mięsne. Przypomniało mi się, że dawno temu, kiedy trudno było kupic prawdziwe flaczki wolowe, robiłam danie, które smakowalo bardzo podobnie, choc nie było w nim mięsa.</p><p></p><p>Dwa, trzy naleśniki</p><p>Surowa marchew, pietruszka, kawałek selera, por</p><p>Łyżka smalcu</p><p>Rosół albo wywar z jarzyn, ostatecznie kostka rosołowa</p><p>Przyprawy - majeranek, pieprz, słodka papryka, utarta gałka muszkatolowa, sól</p><p>Rumiana zasmażka (odrobina smalcu i płaska łyżeczka mąki)</p><p></p><p>Jarzyny pokrajać w paseczki (słupki), udusic na smalcu, lekko soląc.</p><p>Naleśniki pokrajać w paski szerokości 0,5 cm, zalać rosołem, dodać uduszone jarzyny i przyprawy, zagęścić rumiana zasmażką.</p><p></p><p>Podawać z kromkami byłki.</p><p></p><p></p><p>Bardzo możliwe, że ten albo podobny przepis juz na forum jest. Szukałam, nie znalazłam. Jeżeli jest, bez żalu go usunę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 769122, member: 1215"] Robiłam dzis flaczki. Takie normalne, mięsne. Przypomniało mi się, że dawno temu, kiedy trudno było kupic prawdziwe flaczki wolowe, robiłam danie, które smakowalo bardzo podobnie, choc nie było w nim mięsa. Dwa, trzy naleśniki Surowa marchew, pietruszka, kawałek selera, por Łyżka smalcu Rosół albo wywar z jarzyn, ostatecznie kostka rosołowa Przyprawy - majeranek, pieprz, słodka papryka, utarta gałka muszkatolowa, sól Rumiana zasmażka (odrobina smalcu i płaska łyżeczka mąki) Jarzyny pokrajać w paseczki (słupki), udusic na smalcu, lekko soląc. Naleśniki pokrajać w paski szerokości 0,5 cm, zalać rosołem, dodać uduszone jarzyny i przyprawy, zagęścić rumiana zasmażką. Podawać z kromkami byłki. Bardzo możliwe, że ten albo podobny przepis juz na forum jest. Szukałam, nie znalazłam. Jeżeli jest, bez żalu go usunę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Naleśnikowe flaczki
Top
Bottom