- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
15 dag mąki
2 żółtka
1/2 szkl mleka
1 łyżka śmietany
szczypta soli
nadzienie
30 dag mięsa z pieczonego drobiu
1 1/2 łyżki margaryny
łyżka mąki
kostka rosołku
2-3 łyżki śmietany
żółtko
cytryna, sól
Połączyć składniki na ciasto i odstawić na pól godziny. Usmażyc naleśniki.
Mięso pokroić w drobną kostkę, zalać 3 łyżkami wody i zagotować. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance wrzącej wody, wystudzić. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić rosołkiem, połączyć z żółtkiem i mięsem, doprawić solą i sokiem z cytryny.
Naleśniki posmarować nadzieniem, zwinąć dwa boki do środka, a następnie zrolować naleśnik. Posmarować rozmąconym jajkiem i zapiekać 10 min w 200 st. Ozdobić natką pietruszki.
15 dag mąki
2 żółtka
1/2 szkl mleka
1 łyżka śmietany
szczypta soli
nadzienie
30 dag mięsa z pieczonego drobiu
1 1/2 łyżki margaryny
łyżka mąki
kostka rosołku
2-3 łyżki śmietany
żółtko
cytryna, sól
Połączyć składniki na ciasto i odstawić na pól godziny. Usmażyc naleśniki.
Mięso pokroić w drobną kostkę, zalać 3 łyżkami wody i zagotować. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance wrzącej wody, wystudzić. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić rosołkiem, połączyć z żółtkiem i mięsem, doprawić solą i sokiem z cytryny.
Naleśniki posmarować nadzieniem, zwinąć dwa boki do środka, a następnie zrolować naleśnik. Posmarować rozmąconym jajkiem i zapiekać 10 min w 200 st. Ozdobić natką pietruszki.
Ostatnią edycję dokonał moderator: