Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśnikowe paszteciki z drobiem I*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 391051" data-attributes="member: 2190"><p><strong>Ciasto </strong></p><p>15 dag mąki</p><p>2 żółtka</p><p>1/2 szkl mleka</p><p>1 łyżka śmietany</p><p>szczypta soli</p><p></p><p><strong>nadzienie</strong></p><p>30 dag mięsa z pieczonego drobiu</p><p>1 1/2 łyżki margaryny</p><p>łyżka mąki</p><p>kostka rosołku</p><p>2-3 łyżki śmietany</p><p>żółtko</p><p>cytryna, sól</p><p></p><p>Połączyć składniki na ciasto i odstawić na pól godziny. Usmażyc naleśniki.</p><p></p><p>Mięso pokroić w drobną kostkę, zalać 3 łyżkami wody i zagotować. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance wrzącej wody, wystudzić. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić rosołkiem, połączyć z żółtkiem i mięsem, doprawić solą i sokiem z cytryny.</p><p></p><p>Naleśniki posmarować nadzieniem, zwinąć dwa boki do środka, a następnie zrolować naleśnik. Posmarować rozmąconym jajkiem i zapiekać 10 min w 200 st. Ozdobić natką pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 391051, member: 2190"] [B]Ciasto [/B] 15 dag mąki 2 żółtka 1/2 szkl mleka 1 łyżka śmietany szczypta soli [B]nadzienie[/B] 30 dag mięsa z pieczonego drobiu 1 1/2 łyżki margaryny łyżka mąki kostka rosołku 2-3 łyżki śmietany żółtko cytryna, sól Połączyć składniki na ciasto i odstawić na pól godziny. Usmażyc naleśniki. Mięso pokroić w drobną kostkę, zalać 3 łyżkami wody i zagotować. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance wrzącej wody, wystudzić. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić rosołkiem, połączyć z żółtkiem i mięsem, doprawić solą i sokiem z cytryny. Naleśniki posmarować nadzieniem, zwinąć dwa boki do środka, a następnie zrolować naleśnik. Posmarować rozmąconym jajkiem i zapiekać 10 min w 200 st. Ozdobić natką pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Naleśnikowe paszteciki z drobiem I*
Top
Bottom