Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka Mieciówka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kursant" data-source="post: 799370" data-attributes="member: 12563"><p>Przepis ten wygląda jak zubożony Likier Bożonarodzeniowy w którym jest więcej aromatycznych składników, oto on:</p><p></p><p><strong>Likier Bożonarodzeniowy</strong></p><p></p><p>100 g suszonych fig,</p><p>100 g suszonych moreli,</p><p>150 g śliwek suszonych (bez pestek),</p><p>50 g daktyli bez pestek,</p><p>50 g orzechów włoskich (połówki obrane ze skorki),</p><p>25 g rodzynek,</p><p>5 goździków,</p><p>2 grube plastry pomarańczy,</p><p>1 laska wanilii,</p><p>1 laska cynamonu,</p><p>250 g kandyzowanego cukru,</p><p>w przepisie jest &frac14; l winiaku, ale myślę ze może być 50° alkohol.</p><p></p><p>Wszystkie składniki umieścić w zakręcanym słoju i zalać procentami. Pozostawić w cieple na 4 tygodnie codziennie potrząsając. Mam nadzieje, ze Waszym Paniom będzie smakować!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kursant, post: 799370, member: 12563"] Przepis ten wygląda jak zubożony Likier Bożonarodzeniowy w którym jest więcej aromatycznych składników, oto on: [B]Likier Bożonarodzeniowy[/B] 100 g suszonych fig, 100 g suszonych moreli, 150 g śliwek suszonych (bez pestek), 50 g daktyli bez pestek, 50 g orzechów włoskich (połówki obrane ze skorki), 25 g rodzynek, 5 goździków, 2 grube plastry pomarańczy, 1 laska wanilii, 1 laska cynamonu, 250 g kandyzowanego cukru, w przepisie jest ¼ l winiaku, ale myślę ze może być 50° alkohol. Wszystkie składniki umieścić w zakręcanym słoju i zalać procentami. Pozostawić w cieple na 4 tygodnie codziennie potrząsając. Mam nadzieje, ze Waszym Paniom będzie smakować!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka Mieciówka*
Top
Bottom