Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka porzeczkowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="terjon" data-source="post: 731571" data-attributes="member: 4730"><p>Coś mi się wydaje Ewelinko,że powinnaś sobie odpuścić te porzeczki na nalewkę.Po dwóch tygodniach na pewno zaczęła się już fermentacja octowa lub alkoholowa.Jeśli poczujesz zapach octu to masz wspanialy ocet winny - porzeczkowy.Jeśli zapach alkoholu ,nastaw wino.Tak czy owak nie będą to porzeczki zmarnowane.Możesz także zrobić tak jak radzi marcychna czy wolejwoda ale masz niepewne szanse na dobrą nalewkę a możesz stracić drogi spirytus czy wódkę.Pasteryzować czyli po naszemu zawekować. Poddać działaniu wysokiej temperatury ok. 90 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="terjon, post: 731571, member: 4730"] Coś mi się wydaje Ewelinko,że powinnaś sobie odpuścić te porzeczki na nalewkę.Po dwóch tygodniach na pewno zaczęła się już fermentacja octowa lub alkoholowa.Jeśli poczujesz zapach octu to masz wspanialy ocet winny - porzeczkowy.Jeśli zapach alkoholu ,nastaw wino.Tak czy owak nie będą to porzeczki zmarnowane.Możesz także zrobić tak jak radzi marcychna czy wolejwoda ale masz niepewne szanse na dobrą nalewkę a możesz stracić drogi spirytus czy wódkę.Pasteryzować czyli po naszemu zawekować. Poddać działaniu wysokiej temperatury ok. 90 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka porzeczkowa*
Top
Bottom