Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka "Pasikonik"*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cantiq" data-source="post: 538545" data-attributes="member: 4238"><p><span style="font-size: 26px"><strong><em>Nalewka &quot;Pasikonik&quot;</em></strong></span></p><p></p><p><em>1 szklanka miodu</em></p><p><em>1 szklanka cukru</em></p><p><em>1 łyżka suszonego kwiatu róży</em></p><p><em>1 łyżka posiekanej zielonej ruty</em></p><p><em>1 łyżka posiekanej zielonej mięty</em></p><p><em>kawałek kory cynamonu</em></p><p><em>1/2 gałki muszkatołowej</em></p><p><em>10 goździków</em></p><p><em>kawałek imbiru</em></p><p><em>2l wódki</em></p><p><em></em></p><p><em>Zioła i przyprawy zalać szklanką wody i zagotować pod przykryciem ok. 20 min.</em></p><p><em>Miód rozpuścić w osobnym rondelku.</em></p><p><em>Wywar ziołowy przecedzić, wymieszać z miodem i zalać wódką.</em></p><p><em>Naczynie szczelnie przykryć i dobrze podgrzać, lecz</em></p><p><em>nie gotować.</em></p><p><em>Kiedy ostygnie, przelać do dużego słoja i zostawić, aby się dobrze ustała.</em></p><p><em>Po upływie kilku dni zlać przy pomocy rurki do butelek, szczelnie zakorkować i pozostawić w chłodnym pomieszczeniu.</em></p><p><em>Nabiera smaku dopiero po kilku miesiącach, ale może stać dłużej </em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cantiq, post: 538545, member: 4238"] [SIZE=12][B][I]Nalewka "Pasikonik"[/I][/B][/SIZE] [I]1 szklanka miodu 1 szklanka cukru 1 łyżka suszonego kwiatu róży 1 łyżka posiekanej zielonej ruty 1 łyżka posiekanej zielonej mięty kawałek kory cynamonu 1/2 gałki muszkatołowej 10 goździków kawałek imbiru 2l wódki Zioła i przyprawy zalać szklanką wody i zagotować pod przykryciem ok. 20 min. Miód rozpuścić w osobnym rondelku. Wywar ziołowy przecedzić, wymieszać z miodem i zalać wódką. Naczynie szczelnie przykryć i dobrze podgrzać, lecz nie gotować. Kiedy ostygnie, przelać do dużego słoja i zostawić, aby się dobrze ustała. Po upływie kilku dni zlać przy pomocy rurki do butelek, szczelnie zakorkować i pozostawić w chłodnym pomieszczeniu. Nabiera smaku dopiero po kilku miesiącach, ale może stać dłużej [/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka "Pasikonik"*
Top
Bottom