Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka śliwkowa-
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 1468371" data-attributes="member: 8029"><p>1 kg śliwek</p><p>30 g rodzynek</p><p>100 g suszonych śliwek</p><p>1 laska wanilii</p><p>0,5 kg cukru</p><p>0,5 l spirytusu</p><p>0,5 l wódki 40%</p><p></p><p>Czas przygotowania: 5 tygodni</p><p>Dojrzewanie: 6 miesięcy</p><p></p><p>Przygotowanie nalewki: świeże śliwki opłukać, osączyć, przeciąć na pół,</p><p>usunąć pestki, 1/10 pestek pozostawić. </p><p>Śliwki, 1/10 pestek, opłukane i osączone rodzynki i suszone śliwki- </p><p>zasypać cukrem i zalać spirytusem. Odstawić na 3 tygodnie.</p><p>Nalew zlać. Owoce zalać wódką, dodać wanilię i odstawić na 2 tygodnie.</p><p>Drugi nalew zlać, owoce odcisnąć.</p><p>Połączyć nalewy, przefiltrować, rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy,</p><p>w ciemne i chłodne miejsce.</p><p>Polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 1468371, member: 8029"] 1 kg śliwek 30 g rodzynek 100 g suszonych śliwek 1 laska wanilii 0,5 kg cukru 0,5 l spirytusu 0,5 l wódki 40% Czas przygotowania: 5 tygodni Dojrzewanie: 6 miesięcy Przygotowanie nalewki: świeże śliwki opłukać, osączyć, przeciąć na pół, usunąć pestki, 1/10 pestek pozostawić. Śliwki, 1/10 pestek, opłukane i osączone rodzynki i suszone śliwki- zasypać cukrem i zalać spirytusem. Odstawić na 3 tygodnie. Nalew zlać. Owoce zalać wódką, dodać wanilię i odstawić na 2 tygodnie. Drugi nalew zlać, owoce odcisnąć. Połączyć nalewy, przefiltrować, rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy, w ciemne i chłodne miejsce. Polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka śliwkowa-
Top
Bottom