Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka truskawkowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 864122" data-attributes="member: 5092"><p>Właśnie zalałam truskawki alkoholem i Wam też radzę jeśli lubicie takie nalewki. Przepis może nie jest bardzo szczegółowy ale nie ma takiej potrzeby, i tak nalewka się uda.</p><p>Do 2 dużych słoików wsypujemy oczyszczone truskawki, szczególnie duże można pokroić na części. Wstrząsnąć słoikiem aby sie dobrze rozmieściły i dołożyć tyle, aby wypełnić słoik tak mniej więcej w 5/7. Narazie nie dodajemy cukru tylko zalewamy owoce alkoholem. W moim przypadku jest to wódka a nie spirytus, bo takie wolę. Zakręciłam słoiki i teraz muszę uzbroić się w cierpliwość na jakieś 4 tygodnie. </p><p>Wtedy osobno zleję płyn i dosłodzę jeden słoik miodem a do drugiego dodam limetkę i cukier , na oko , próbując przy okazji. I odstawię na 2 miesiące. </p><p>Narazie wygląda to tak:</p><p>[ATTACH=full]42386[/ATTACH]</p><p>Póżniej truskawki oddadzą smak, zapach i kolor płynowi w którym mokną a wtedy pokażę tu efekt końcowy. Chyba że nie zdążę jak z miętówką w zeszłym roku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 864122, member: 5092"] Właśnie zalałam truskawki alkoholem i Wam też radzę jeśli lubicie takie nalewki. Przepis może nie jest bardzo szczegółowy ale nie ma takiej potrzeby, i tak nalewka się uda. Do 2 dużych słoików wsypujemy oczyszczone truskawki, szczególnie duże można pokroić na części. Wstrząsnąć słoikiem aby sie dobrze rozmieściły i dołożyć tyle, aby wypełnić słoik tak mniej więcej w 5/7. Narazie nie dodajemy cukru tylko zalewamy owoce alkoholem. W moim przypadku jest to wódka a nie spirytus, bo takie wolę. Zakręciłam słoiki i teraz muszę uzbroić się w cierpliwość na jakieś 4 tygodnie. Wtedy osobno zleję płyn i dosłodzę jeden słoik miodem a do drugiego dodam limetkę i cukier , na oko , próbując przy okazji. I odstawię na 2 miesiące. Narazie wygląda to tak: [ATTACH=full]42386[/ATTACH] Póżniej truskawki oddadzą smak, zapach i kolor płynowi w którym mokną a wtedy pokażę tu efekt końcowy. Chyba że nie zdążę jak z miętówką w zeszłym roku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka truskawkowa*
Top
Bottom