Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka truskawkowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="illy" data-source="post: 992981" data-attributes="member: 7751"><p>ja rowniez uwielbiam nalewke z truskawek(i nie tylko), tylko ze ja robie ja inaczej. Nie wiedzialm tutaj takiego przepisu, jakby sie powtorzyl to przepraszam. No wiec tak: </p><p></p><p>proporcja jest 1:1(przepis na 1 kg, ja zawsze robie z 2 lub 3)</p><p>1kg owocow</p><p>1kg cukru</p><p>butelka 0,7l bialego rumu.</p><p>umyte owoce wkladam do sloika i zasypuje cukrem. Sloik zamykam, codziennie wstrzasam zeby cukier sie rozpuscil, od momentu zasypania cukrem czekamy 6 tyg. Po tym czasie odlewamy powstaly sok i wlewamy do nieg rum, zostawiamy na nastepne 6 tyg. Ja w sumie zostawiam truskawki zeby tez rumem nasiaknely i po 6 tyg. zjadam je tak bez niczego lub dodaje do ciasta. W przepisie tym mozna wykorzystac obojetnie jakie owoce. Ja robie po kolei: truskawki, czeresnie, jezyny, aronia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="illy, post: 992981, member: 7751"] ja rowniez uwielbiam nalewke z truskawek(i nie tylko), tylko ze ja robie ja inaczej. Nie wiedzialm tutaj takiego przepisu, jakby sie powtorzyl to przepraszam. No wiec tak: proporcja jest 1:1(przepis na 1 kg, ja zawsze robie z 2 lub 3) 1kg owocow 1kg cukru butelka 0,7l bialego rumu. umyte owoce wkladam do sloika i zasypuje cukrem. Sloik zamykam, codziennie wstrzasam zeby cukier sie rozpuscil, od momentu zasypania cukrem czekamy 6 tyg. Po tym czasie odlewamy powstaly sok i wlewamy do nieg rum, zostawiamy na nastepne 6 tyg. Ja w sumie zostawiam truskawki zeby tez rumem nasiaknely i po 6 tyg. zjadam je tak bez niczego lub dodaje do ciasta. W przepisie tym mozna wykorzystac obojetnie jakie owoce. Ja robie po kolei: truskawki, czeresnie, jezyny, aronia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Nalewka truskawkowa*
Top
Bottom