Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
NAPOLEON MAMY IRENY
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="janie" data-source="post: 1671391" data-attributes="member: 131"><p>Chyba się skuszę na tę wersję, ze względu na śmietanę w cieście. Też pamiętam coś podobnego z dzieciństwa, co nie miało nazwy. Nie było przekładane masą napoleonkową, tylko kwaśną bitą śmietaną, taką 24-przynajmniej procentową (domową) Pyszne ciasto, śmietana potrzebowała 8 godzin, aby zmiękczyć blaty. Dużo później dowiedziałam się od cukiernika, że to był tzw. tort czeski. Może figuruje też pod innymi nazwami, ale ja spróbuję kremu tak jak u Mamy Ireny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="janie, post: 1671391, member: 131"] Chyba się skuszę na tę wersję, ze względu na śmietanę w cieście. Też pamiętam coś podobnego z dzieciństwa, co nie miało nazwy. Nie było przekładane masą napoleonkową, tylko kwaśną bitą śmietaną, taką 24-przynajmniej procentową (domową) Pyszne ciasto, śmietana potrzebowała 8 godzin, aby zmiękczyć blaty. Dużo później dowiedziałam się od cukiernika, że to był tzw. tort czeski. Może figuruje też pod innymi nazwami, ale ja spróbuję kremu tak jak u Mamy Ireny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
NAPOLEON MAMY IRENY
Top
Bottom