- Gru 10, 2011
- 6
- 0
- 0
Pierwsza niech będzie NAPOLEONKA
składniki:
1 litr mleka
1 szkl. maki krupczatki
1 szkl. cukru
3 żółtka
3/4 kostki margaryny
cukier waniliowy
1 op. krakersów
3 op. herbatników
250ml mleka zmieszać z mąką ,
żółtkami i wlać do reszty mleka zagotowanego
z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym.
Doprowadzić do wrzenia.
Blechę wyłożyć herbatnikami, nakryć masą,
przykryć krakersami.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!
składniki:
1 litr mleka
1 szkl. maki krupczatki
1 szkl. cukru
3 żółtka
3/4 kostki margaryny
cukier waniliowy
1 op. krakersów
3 op. herbatników
250ml mleka zmieszać z mąką ,
żółtkami i wlać do reszty mleka zagotowanego
z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym.
Doprowadzić do wrzenia.
Blechę wyłożyć herbatnikami, nakryć masą,
przykryć krakersami.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Ostatnią edycję dokonał moderator: