Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
naturalny,wytrawny czwórniak*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 662363" data-attributes="member: 59"><p>Lilijka? a po co Ty cytujesz cala litanie? Przeciez poprzedni post widac doskonale. </p><p></p><p>Na pewno chcesz robic poltorak? On musi dojrzewac minimum 5 lat. </p><p>Wszystkie przygotowuje sie tak samo, tylko przy miodach nienasyconych nie gotuje sie brzeczki (kiedy uzywamy szlachetniejszego miodu niz wielokwiatowy). </p><p></p><p>Poltorak ma odwrotne proporcje do czworniaka. Czyli na 3 czesci miodu dodaje sie 1 czesc wody. </p><p></p><p>przepisy na poltorak sycony: </p><p>7,5l miodu i 2,5l wody</p><p></p><p>Miod kasztelanski: dodac do brzeczki 10g chmielu, 1/2 laski wanilii, 1/2 selera lub 30g lisci</p><p></p><p>Miod litewski: 5g jalowca i 10g kwitow bzu czarnego</p><p></p><p></p><p>interesujacy jest Miod bernardynski - sycony trojniak, ktory przy wydluzonym okresie lezakowania (starzenia) staje sie miodem debniakiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 662363, member: 59"] Lilijka? a po co Ty cytujesz cala litanie? Przeciez poprzedni post widac doskonale. Na pewno chcesz robic poltorak? On musi dojrzewac minimum 5 lat. Wszystkie przygotowuje sie tak samo, tylko przy miodach nienasyconych nie gotuje sie brzeczki (kiedy uzywamy szlachetniejszego miodu niz wielokwiatowy). Poltorak ma odwrotne proporcje do czworniaka. Czyli na 3 czesci miodu dodaje sie 1 czesc wody. przepisy na poltorak sycony: 7,5l miodu i 2,5l wody Miod kasztelanski: dodac do brzeczki 10g chmielu, 1/2 laski wanilii, 1/2 selera lub 30g lisci Miod litewski: 5g jalowca i 10g kwitow bzu czarnego interesujacy jest Miod bernardynski - sycony trojniak, ktory przy wydluzonym okresie lezakowania (starzenia) staje sie miodem debniakiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
naturalny,wytrawny czwórniak*
Top
Bottom