Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Nerki w czerwonym winie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 799228" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>500 g nerek wieprzowych</p><p>1 łyżka mąki</p><p>5 cebulek szalotek</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>2 łyżki oleju</p><p>1/8 l czerwonego wina</p><p>1/8 l śmietany</p><p>1 łyżka ostrej musztardy</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>1. Nerki opłukać, rozciąć wzdłuż i usunąć nożem białe części - błony, tłuszcz i żyłki, umyć w zimnej wodzie i osuszyć.</p><p>2. Nerki położyć rozkrojoną stroną na dół, pokroić je w półcentymetrowe plastry i oprószyć mąką.</p><p>3. Obrane szalotki i czosnek pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Dodać nerki i dusić 6 minut, często obracając. Wyłożyć na sito do osączenia.</p><p>4. Do tłuszczu dodać czerwone wino i gotować chwilę, aż część wina odparuje. Dodać śmietanę, musztardę i sos z duszonych i osączonych nerek. Ugotować gęsty sos, przyprawić solą i pieprzem, włożyć nerki i chwilę podgrzać na średnim ogniu. Całość doprawić do smaku.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 799228, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 500 g nerek wieprzowych 1 łyżka mąki 5 cebulek szalotek 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1/8 l czerwonego wina 1/8 l śmietany 1 łyżka ostrej musztardy sól i pieprz [B]Wykonanie:[/B] 1. Nerki opłukać, rozciąć wzdłuż i usunąć nożem białe części - błony, tłuszcz i żyłki, umyć w zimnej wodzie i osuszyć. 2. Nerki położyć rozkrojoną stroną na dół, pokroić je w półcentymetrowe plastry i oprószyć mąką. 3. Obrane szalotki i czosnek pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju. Dodać nerki i dusić 6 minut, często obracając. Wyłożyć na sito do osączenia. 4. Do tłuszczu dodać czerwone wino i gotować chwilę, aż część wina odparuje. Dodać śmietanę, musztardę i sos z duszonych i osączonych nerek. Ugotować gęsty sos, przyprawić solą i pieprzem, włożyć nerki i chwilę podgrzać na średnim ogniu. Całość doprawić do smaku. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Nerki w czerwonym winie
Top
Bottom