Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Niby calzone z pieczarkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 556388" data-attributes="member: 2190"><p>Składniki na ok 10 pierożków</p><p></p><p>0,5 kg mąki</p><p>ok 2 dag świeżych drożdży</p><p>pół łyżeczki soli</p><p>250 ml letniej wody</p><p></p><p>500 g pieczarek</p><p>cebula</p><p>sól, pieprz</p><p>zioła</p><p></p><p>koncentrat pomidorowy</p><p>ser żółty w kawałku</p><p></p><p>Do mąki dodać rozkruszone drożdże i sól, dodać wodę. Wyrobić gładkie ciasto (ok 10 min). Ciasto odstawić do wyrośnięcia na ok 40 min.</p><p>W tym czasie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pieczarki. Dusić ok 5 min, posolić, popieprzyć i dusić jeszcze bez przykrycia aż woda odparuje. Na koniec dodać zioła - ja dałam oregano i bazylię.</p><p></p><p>Blachę wysmarować olejem.</p><p></p><p>Ciasto rozwałkować na max 1 cm. Wykrajać małym talerzykiem. Każdy pierożek posmarować koncentratem tak, żeby brzegi były nie posmarowane. Nałożyć pieczarki, na pieczarki kawałek sera. Złożyć i skleić (ja dodatkowo zawijałam brzegi). Pierożki posmarować olejem i posypać ziołami. Ponakłuwać czubkiem noża. Odstawić do wyrośnięcia.</p><p></p><p>Nagrzać piekarnik do 200 st. Piec calzone ok 20 min.</p><p></p><p>[ATTACH=full]15553[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]15554[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 556388, member: 2190"] Składniki na ok 10 pierożków 0,5 kg mąki ok 2 dag świeżych drożdży pół łyżeczki soli 250 ml letniej wody 500 g pieczarek cebula sól, pieprz zioła koncentrat pomidorowy ser żółty w kawałku Do mąki dodać rozkruszone drożdże i sól, dodać wodę. Wyrobić gładkie ciasto (ok 10 min). Ciasto odstawić do wyrośnięcia na ok 40 min. W tym czasie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pieczarki. Dusić ok 5 min, posolić, popieprzyć i dusić jeszcze bez przykrycia aż woda odparuje. Na koniec dodać zioła - ja dałam oregano i bazylię. Blachę wysmarować olejem. Ciasto rozwałkować na max 1 cm. Wykrajać małym talerzykiem. Każdy pierożek posmarować koncentratem tak, żeby brzegi były nie posmarowane. Nałożyć pieczarki, na pieczarki kawałek sera. Złożyć i skleić (ja dodatkowo zawijałam brzegi). Pierożki posmarować olejem i posypać ziołami. Ponakłuwać czubkiem noża. Odstawić do wyrośnięcia. Nagrzać piekarnik do 200 st. Piec calzone ok 20 min. [ATTACH=full]15553[/ATTACH] [ATTACH=full]15554[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Niby calzone z pieczarkami*
Top
Bottom