Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Niemiecka Baba Daktylowo- Orzechowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 358869" data-attributes="member: 28"><p>Pyszna, ciezka baba pachnaca jesienia i moca przypraw ...</p><p></p><p></p><p>Przepis z ksiazeczki z smakolykami ktore braly udzial w konkursie na najlepszy deser/ciasto</p><p></p><p></p><p>2 szklanki brazowego cukru</p><p>1 szklanka masla , miekkiego (225 g)</p><p>2 jaja</p><p>1 lyzeczka cynamonu</p><p>1/2 lyzeczki ziela angielskiego</p><p>1/2 lyzeczki zmielonych gozdzikow</p><p>3 szklanki maki</p><p>2 lyzeczki sody</p><p>1/2 lyzeczki soli</p><p>1 szklanka orzechow wloskich (ja dalam pekany), posiekane</p><p>2 szklanki daktyli, posiekane</p><p>2 szklanki piwa</p><p></p><p>Brazowy cukier zmieszac z maslem - ubic. DOdawac po jajku caly czas dobrze ubijajac.. </p><p>Sypkie skladniki( w tym tez przyprawy) przesiewamy, lyzke suchej mieszanki dodajemy do orzechow i daktylii.</p><p></p><p>Sypkie skladniki dodajemy do maslanej mikstury na przemian z piwem, caly czas ubiajac. Na samym koncu dodajemy orzechy i daktyle i wszystko dobrze mieszamy.</p><p></p><p>Ciast wykladamy do uprzednio nasmarowanej i wysypanej maka foremki babkowej. Pieczemy w 170-180 stopniach przez 75 minut, lub az patyczek bedzie suchy.</p><p></p><p>Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.</p><p></p><p>Pyszne, mocno brazowe ciacho , bardzo dobre ze szklanka zimnego mleka!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 358869, member: 28"] Pyszna, ciezka baba pachnaca jesienia i moca przypraw ... Przepis z ksiazeczki z smakolykami ktore braly udzial w konkursie na najlepszy deser/ciasto 2 szklanki brazowego cukru 1 szklanka masla , miekkiego (225 g) 2 jaja 1 lyzeczka cynamonu 1/2 lyzeczki ziela angielskiego 1/2 lyzeczki zmielonych gozdzikow 3 szklanki maki 2 lyzeczki sody 1/2 lyzeczki soli 1 szklanka orzechow wloskich (ja dalam pekany), posiekane 2 szklanki daktyli, posiekane 2 szklanki piwa Brazowy cukier zmieszac z maslem - ubic. DOdawac po jajku caly czas dobrze ubijajac.. Sypkie skladniki( w tym tez przyprawy) przesiewamy, lyzke suchej mieszanki dodajemy do orzechow i daktylii. Sypkie skladniki dodajemy do maslanej mikstury na przemian z piwem, caly czas ubiajac. Na samym koncu dodajemy orzechy i daktyle i wszystko dobrze mieszamy. Ciast wykladamy do uprzednio nasmarowanej i wysypanej maka foremki babkowej. Pieczemy w 170-180 stopniach przez 75 minut, lub az patyczek bedzie suchy. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Pyszne, mocno brazowe ciacho , bardzo dobre ze szklanka zimnego mleka!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Niemiecka Baba Daktylowo- Orzechowa
Top
Bottom