Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Niezawodna napoleonka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lena7900" data-source="post: 1254207" data-attributes="member: 21647"><p>Moja napoleonka</p><p></p><p>Potrzebujemy upiec dwa płaty ciasta francuskiego (ja niestety bazuję na kupnym)ale jeśli ktoś woli może wykonać własnoręcznie.</p><p></p><p>Masa</p><p></p><p>6 szkl .mleka</p><p>2 budynie waniliowe</p><p>1-1,5 szkl .cukru</p><p>1 szkl. mąki pszennej</p><p>5 żółtek</p><p>aromat waniliowy</p><p>250 g margaryny lub masła</p><p>4szkl. mleka,cukier i margarynę zagotować razem.</p><p>W 2 szkl. mleka rozprowadzić (zmiksować) mąkę,żółtka ,budynie dodać aromat,i wylać na gotujące się mleko ,mieszając pogotować ok 3 min.Gorącą masę wykładamy na upieczone ciasto ,równo rozprowadzamy i przykrywamy drugim blatem (ja na ok5-10 min je delikatnie czymś dociążam) a następnie obsypuję cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lena7900, post: 1254207, member: 21647"] Moja napoleonka Potrzebujemy upiec dwa płaty ciasta francuskiego (ja niestety bazuję na kupnym)ale jeśli ktoś woli może wykonać własnoręcznie. Masa 6 szkl .mleka 2 budynie waniliowe 1-1,5 szkl .cukru 1 szkl. mąki pszennej 5 żółtek aromat waniliowy 250 g margaryny lub masła 4szkl. mleka,cukier i margarynę zagotować razem. W 2 szkl. mleka rozprowadzić (zmiksować) mąkę,żółtka ,budynie dodać aromat,i wylać na gotujące się mleko ,mieszając pogotować ok 3 min.Gorącą masę wykładamy na upieczone ciasto ,równo rozprowadzamy i przykrywamy drugim blatem (ja na ok5-10 min je delikatnie czymś dociążam) a następnie obsypuję cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Niezawodna napoleonka
Top
Bottom