Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Niezawodny torcik jogurtowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lena7900" data-source="post: 1331760" data-attributes="member: 21647"><p>Chyba nie ma tu takiego przepisu,a ciasto jest godne polecenia.</p><p></p><p>Upiec biszkopt z 4-5 jaj (ja piekę go w tortownicy 27 x 27)</p><p></p><p>puszka brzoskwiń w syropie </p><p> gęsty jogurt 500- 600g ( może byś grecki)</p><p>2 galaretki owocowe</p><p></p><p>1.Galaretki przygotowujemy według przepisu,ewentualnie zmniejszamy troszkę ilość wody.</p><p>2.Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki.</p><p>3.Biszkopt kroimy na 3 blaty.</p><p> (układamy torcik w tortownicy której piekł się biszkopt)</p><p></p><p> Pierwszy blat biszkoptu smarujemy obficie jogurtem układamy połowę brzoskwiń, kładziemy drugi blat biszkoptu,jogurt,brzoskwinie,biszkopt.Wszystko delikatnie dociskamy i zalewamy tężejącą galaretką,odstawiamy do lodówki na 3-4 godz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lena7900, post: 1331760, member: 21647"] Chyba nie ma tu takiego przepisu,a ciasto jest godne polecenia. Upiec biszkopt z 4-5 jaj (ja piekę go w tortownicy 27 x 27) puszka brzoskwiń w syropie gęsty jogurt 500- 600g ( może byś grecki) 2 galaretki owocowe 1.Galaretki przygotowujemy według przepisu,ewentualnie zmniejszamy troszkę ilość wody. 2.Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki. 3.Biszkopt kroimy na 3 blaty. (układamy torcik w tortownicy której piekł się biszkopt) Pierwszy blat biszkoptu smarujemy obficie jogurtem układamy połowę brzoskwiń, kładziemy drugi blat biszkoptu,jogurt,brzoskwinie,biszkopt.Wszystko delikatnie dociskamy i zalewamy tężejącą galaretką,odstawiamy do lodówki na 3-4 godz. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Niezawodny torcik jogurtowy
Top
Bottom