Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Normandzkie impresje- kurczak z Redsem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 225487" data-attributes="member: 344"><p>Pierś kurczaka pokroić na kawałki, zamarynować w zalewie z papryki konserwowej i czarnym pieprzu. Odstawić na 30 min. Usmażyć.</p><p></p><p>Cebulę pokroić w piórka, por w krążki. Cebulę zeszklić, pod koniec dodać por, chwilę dusić.</p><p></p><p></p><p>Do garnka przełożyć cebulę, por, kurczaka, pokrojone pieczarki (surowe) zalać bulionem warzywnym i Redsem. Doprawić białym i czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Dusić na małym ogniu.</p><p></p><p>Żeby było bardziej &quot;normandzko&quot; należy całość zagęścić śmietana, ale mi zależało na wersji nieco lżejszej i zrezygnowałam z dodawania śmietany</p><p></p><p></p><p>Uwagi:</p><p>- kuchnia normandzka to &quot;jabłka, calvados, cydr, masło i gęsta śmietana&quot;. Do potraw dodaje się cydr/ clavados, jabłka, pieczarki, por/ seler i zagęszcza śmietaną</p><p>- jest pikantne od pieprzu, aromatyczne od tymianku i Redsa, słodkie od cebuli, jabłkowe od Redsa. Warte spróbowania.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 225487, member: 344"] Pierś kurczaka pokroić na kawałki, zamarynować w zalewie z papryki konserwowej i czarnym pieprzu. Odstawić na 30 min. Usmażyć. Cebulę pokroić w piórka, por w krążki. Cebulę zeszklić, pod koniec dodać por, chwilę dusić. Do garnka przełożyć cebulę, por, kurczaka, pokrojone pieczarki (surowe) zalać bulionem warzywnym i Redsem. Doprawić białym i czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Dusić na małym ogniu. Żeby było bardziej "normandzko" należy całość zagęścić śmietana, ale mi zależało na wersji nieco lżejszej i zrezygnowałam z dodawania śmietany Uwagi: - kuchnia normandzka to "jabłka, calvados, cydr, masło i gęsta śmietana". Do potraw dodaje się cydr/ clavados, jabłka, pieczarki, por/ seler i zagęszcza śmietaną - jest pikantne od pieprzu, aromatyczne od tymianku i Redsa, słodkie od cebuli, jabłkowe od Redsa. Warte spróbowania. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Normandzkie impresje- kurczak z Redsem
Top
Bottom