- Kwi 4, 2007
- 6,637
- 0
- 0
Skladniki:
1 golonka wedzona albo 4-5 parowek grubych
4 marchewki
1-2 kalarepki albo rzepki,brukiew
1 pietruszka
1 seler
4-5 ziemniakow
natka pietruszki ,pieprz
polowa pora
Golonko ugotowac ok. 1godz.Obrac z miesa,pokroic w male,ok.1-2 cm kawalki.Wrzucic zpowrotem do wywaru.Jak golonka byla wedzona to woda powinna byc odpowiednio slona.Jak nie jest,to doprawic vegeta albo inna przyprawa.Jarzyne pokroic w taka kostke jak mieso i wrzucic do miesa.Gotowac ok.20 min.Posypac natka i pieprzem.Golonke mozna zastapic parowkami ale daje sie je pokrojone w kostke na 5 min.przed koncem gotowania.SMACZNEGO.
1 golonka wedzona albo 4-5 parowek grubych
4 marchewki
1-2 kalarepki albo rzepki,brukiew
1 pietruszka
1 seler
4-5 ziemniakow
natka pietruszki ,pieprz
polowa pora
Golonko ugotowac ok. 1godz.Obrac z miesa,pokroic w male,ok.1-2 cm kawalki.Wrzucic zpowrotem do wywaru.Jak golonka byla wedzona to woda powinna byc odpowiednio slona.Jak nie jest,to doprawic vegeta albo inna przyprawa.Jarzyne pokroic w taka kostke jak mieso i wrzucic do miesa.Gotowac ok.20 min.Posypac natka i pieprzem.Golonke mozna zastapic parowkami ale daje sie je pokrojone w kostke na 5 min.przed koncem gotowania.SMACZNEGO.
Ostatnią edycję dokonał moderator: