Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Norweska jarzynowa w polskim wydaniu-LAPSKAUS
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vidarka" data-source="post: 482088" data-attributes="member: 3627"><p>Skladniki:</p><p>1 golonka wedzona albo 4-5 parowek grubych</p><p>4 marchewki</p><p>1-2 kalarepki albo rzepki,brukiew</p><p>1 pietruszka</p><p>1 seler</p><p>4-5 ziemniakow</p><p>natka pietruszki ,pieprz </p><p>polowa pora</p><p>Golonko ugotowac ok. 1godz.Obrac z miesa,pokroic w male,ok.1-2 cm kawalki.Wrzucic zpowrotem do wywaru.Jak golonka byla wedzona to woda powinna byc odpowiednio slona.Jak nie jest,to doprawic vegeta albo inna przyprawa.Jarzyne pokroic w taka kostke jak mieso i wrzucic do miesa.Gotowac ok.20 min.Posypac natka i pieprzem.Golonke mozna zastapic parowkami ale daje sie je pokrojone w kostke na 5 min.przed koncem gotowania.SMACZNEGO.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vidarka, post: 482088, member: 3627"] Skladniki: 1 golonka wedzona albo 4-5 parowek grubych 4 marchewki 1-2 kalarepki albo rzepki,brukiew 1 pietruszka 1 seler 4-5 ziemniakow natka pietruszki ,pieprz polowa pora Golonko ugotowac ok. 1godz.Obrac z miesa,pokroic w male,ok.1-2 cm kawalki.Wrzucic zpowrotem do wywaru.Jak golonka byla wedzona to woda powinna byc odpowiednio slona.Jak nie jest,to doprawic vegeta albo inna przyprawa.Jarzyne pokroic w taka kostke jak mieso i wrzucic do miesa.Gotowac ok.20 min.Posypac natka i pieprzem.Golonke mozna zastapic parowkami ale daje sie je pokrojone w kostke na 5 min.przed koncem gotowania.SMACZNEGO. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Norweska jarzynowa w polskim wydaniu-LAPSKAUS
Top
Bottom