Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
norweski deser pastelowy--Russedesert
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vidarka" data-source="post: 484261" data-attributes="member: 3627"><p>Produkty:</p><p>3 dl czerwonego syropu owocowego(malinowy,truskawkowy,wisniowy)</p><p>3 dl wody</p><p>ok.60 g grysiku(kaszka manna)</p><p>1 lyzka cukru</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Zagotuj sok i wode,dodaj kaszke-gotuj pomalu ok. 10 min. i mieszaj,bo lubi sie przypalic.Zestaw,wmieszaj cukier i ostudz calkowicie.Zimna mase zmiksuj na puszysty krem. Gotowe! Rozloz do salaterek i polej gotowym sosem waniliowym albo zrobionym samemu.</p><p>Przepis na sos waniliowy:</p><p>5 dl mleka</p><p>2 jajka</p><p>2 lyzki cukru</p><p>3 lyzeczki cukru wanil.</p><p>1 lyzeczka maizeny(maczka kukurydz)</p><p>Zagotuj mleko.Zmiksuj reszte skladnikow i wlej na gotujace mleko.Mieszaj intensywnie i gotuj az zacznie gestniec.Ostudz.</p><p>Gotowe! [ATTACH=full]8452[/ATTACH]</p><p>Zdjecie z ksiazki kucharskiej</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vidarka, post: 484261, member: 3627"] Produkty: 3 dl czerwonego syropu owocowego(malinowy,truskawkowy,wisniowy) 3 dl wody ok.60 g grysiku(kaszka manna) 1 lyzka cukru Wykonanie: Zagotuj sok i wode,dodaj kaszke-gotuj pomalu ok. 10 min. i mieszaj,bo lubi sie przypalic.Zestaw,wmieszaj cukier i ostudz calkowicie.Zimna mase zmiksuj na puszysty krem. Gotowe! Rozloz do salaterek i polej gotowym sosem waniliowym albo zrobionym samemu. Przepis na sos waniliowy: 5 dl mleka 2 jajka 2 lyzki cukru 3 lyzeczki cukru wanil. 1 lyzeczka maizeny(maczka kukurydz) Zagotuj mleko.Zmiksuj reszte skladnikow i wlej na gotujace mleko.Mieszaj intensywnie i gotuj az zacznie gestniec.Ostudz. Gotowe! [ATTACH=full]8452[/ATTACH] Zdjecie z ksiazki kucharskiej [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
norweski deser pastelowy--Russedesert
Top
Bottom