Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Norweski tort
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vidarka" data-source="post: 484439" data-attributes="member: 3627"><p>Juz daje przepis,bo wczoraj to taka troche zaspana bylam i mi sie nie chcialo.A przekoju nie bedzie-chrzciny byly w grudniu.I wiecej nie bedzie,bo moj sklepik z dziecmi jest definitywnie zamkniety-mam ich trojke.</p><p>PRZEPIS JEST BARDZO PROSTY!Tylko ja sie tak rozpisalam.</p><p>No to do dziela:</p><p>Produkty na biszkopty:duzy- &Oslash; 28-30 cm :--:maly-forma serce albo zwykla-&Oslash;20 cm</p><p>6 jajek-- 3 jajka</p><p>180 g cukru-- 90 g cykru</p><p>180 g maki-- 90 g maki</p><p>1 lyzeczka proszku do pieczenia-- 1/2 lyzeczki proszku</p><p>Piec w 160*C ok.45 min --Piec w 160*C ok.30 min</p><p>Wykonanie:</p><p>To samo w obu plackach:Jajka ubic z cukrem na sztywno-ok. 10 min.Wmieszac ostroznie przesiana make z proszkiem.Wylac na wysmarowane blaszki posypane kokosem lub bulka tarta.Ostudzic.</p><p>MOZNA TE BISZKOPTY UPIEC NAWET MIESIAC WCZESNIEJ,TRZEBA JE TYLKO PO OSTUDZENIU ZAWINAC W FOLIE SPOZYWCZA I ZAMROZIC.</p><p>Masa jedna do obydwoch plackow:</p><p>1 l smietany kremowki-30-36%</p><p>3 galaretki kazda na 0.5 l wody(kolor taki jaki chcemy tort)-rozuszczone w polowie wody i ostudzone(ja dalam malinowe)</p><p>dzem-taki jak galaretki</p><p>mleko do nasaczenia biszkoptow</p><p>Smetane ubic na sztywno i dodac zimne galaretki(ale nie sztywne)-delikatnie wymieszac.MASA POWINNA BYC RZADKA.</p><p>WYKONANIE CALOSCI:</p><p>Ostudzone placki okroic ok.1 cm dookola,przekroic kazdy na 3 czesci,kazda skropic mlekiem,posmarowac dzemem i przelac kazda warstwe masa smietanowa.Wsadzic do lodowki obydwa placki z formami na co najmniej 2-3 godz.(po dotknieciu masy ma nie byc na niej sladu).Okroic placki delikatnie nozem dookola i wycignac z form.Duzy wylozyc na patere,na nim polozyc mniejszy i udekorowac.Jak boki wyszly nierowne to mozna je obsypac kokosem .Moje roze sa marcepanowe .SMACZNEGO .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vidarka, post: 484439, member: 3627"] Juz daje przepis,bo wczoraj to taka troche zaspana bylam i mi sie nie chcialo.A przekoju nie bedzie-chrzciny byly w grudniu.I wiecej nie bedzie,bo moj sklepik z dziecmi jest definitywnie zamkniety-mam ich trojke. PRZEPIS JEST BARDZO PROSTY!Tylko ja sie tak rozpisalam. No to do dziela: Produkty na biszkopty:duzy- Ø 28-30 cm :--:maly-forma serce albo zwykla-Ø20 cm 6 jajek-- 3 jajka 180 g cukru-- 90 g cykru 180 g maki-- 90 g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia-- 1/2 lyzeczki proszku Piec w 160*C ok.45 min --Piec w 160*C ok.30 min Wykonanie: To samo w obu plackach:Jajka ubic z cukrem na sztywno-ok. 10 min.Wmieszac ostroznie przesiana make z proszkiem.Wylac na wysmarowane blaszki posypane kokosem lub bulka tarta.Ostudzic. MOZNA TE BISZKOPTY UPIEC NAWET MIESIAC WCZESNIEJ,TRZEBA JE TYLKO PO OSTUDZENIU ZAWINAC W FOLIE SPOZYWCZA I ZAMROZIC. Masa jedna do obydwoch plackow: 1 l smietany kremowki-30-36% 3 galaretki kazda na 0.5 l wody(kolor taki jaki chcemy tort)-rozuszczone w polowie wody i ostudzone(ja dalam malinowe) dzem-taki jak galaretki mleko do nasaczenia biszkoptow Smetane ubic na sztywno i dodac zimne galaretki(ale nie sztywne)-delikatnie wymieszac.MASA POWINNA BYC RZADKA. WYKONANIE CALOSCI: Ostudzone placki okroic ok.1 cm dookola,przekroic kazdy na 3 czesci,kazda skropic mlekiem,posmarowac dzemem i przelac kazda warstwe masa smietanowa.Wsadzic do lodowki obydwa placki z formami na co najmniej 2-3 godz.(po dotknieciu masy ma nie byc na niej sladu).Okroic placki delikatnie nozem dookola i wycignac z form.Duzy wylozyc na patere,na nim polozyc mniejszy i udekorowac.Jak boki wyszly nierowne to mozna je obsypac kokosem .Moje roze sa marcepanowe .SMACZNEGO . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Norweski tort
Top
Bottom