Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Nozki kurczaka a'la schabowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 462577" data-attributes="member: 59"><p>Zachwycilam tymi nozkami meza i syna. Troche inne pieczyste niz zwykle. </p><p>Taki &quot;schabowy&quot; z kury z koscia w srodku.</p><p></p><p>1 kg nozek kurczaka (lydki maja byc) </p><p>1 jajko </p><p>1 do 1 i 1/2 lyzeczki czosnku granulowanego lub mielonego</p><p>sol</p><p>tarta bulka</p><p></p><p>Umyte nozki nasolic i natrzec czosnkiem. Maczac w jajku i obtaczac w tartej bulce. </p><p>Obsmazyc na rozgrzanym oleju, a potem na brytfanke i do piekarnika. </p><p>Piec w temperaturze 160 stopni do czasu az po nakluciu wyplywajacy sok nie bedzie rozowy (krwisty, bo to drob i salmonella). </p><p></p><p></p><p>DODATKOWE INFORMACJE</p><p></p><p>Nogi najpierw nacieram w takiej misce, zeby sie na raz zmiescily, a potem wbijam na nie jajko i beltam. </p><p>Czesto po obsmazeniu wykladam na blache czy talerz, mroze, przekladam w torebki. Jak nie mam czasu leca prosto do pieca. </p><p></p><p>Tak przygotowane nozki sa bardziej soczyste od pieczonych tradycyjnie z przyprawami (bez panierki). </p><p>Moje dziecko (nie ma jeszcze 3 lat i zazwyczaj gardzi mieskiem) pochlonelo od razu trzy!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 462577, member: 59"] Zachwycilam tymi nozkami meza i syna. Troche inne pieczyste niz zwykle. Taki "schabowy" z kury z koscia w srodku. 1 kg nozek kurczaka (lydki maja byc) 1 jajko 1 do 1 i 1/2 lyzeczki czosnku granulowanego lub mielonego sol tarta bulka Umyte nozki nasolic i natrzec czosnkiem. Maczac w jajku i obtaczac w tartej bulce. Obsmazyc na rozgrzanym oleju, a potem na brytfanke i do piekarnika. Piec w temperaturze 160 stopni do czasu az po nakluciu wyplywajacy sok nie bedzie rozowy (krwisty, bo to drob i salmonella). DODATKOWE INFORMACJE Nogi najpierw nacieram w takiej misce, zeby sie na raz zmiescily, a potem wbijam na nie jajko i beltam. Czesto po obsmazeniu wykladam na blache czy talerz, mroze, przekladam w torebki. Jak nie mam czasu leca prosto do pieca. Tak przygotowane nozki sa bardziej soczyste od pieczonych tradycyjnie z przyprawami (bez panierki). Moje dziecko (nie ma jeszcze 3 lat i zazwyczaj gardzi mieskiem) pochlonelo od razu trzy! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Nozki kurczaka a'la schabowy
Top
Bottom