Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Nozki z kurczaka w winie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 3461" data-attributes="member: 28"><p>1 lyzka oleju</p><p>2 nogi z kurczaka</p><p>2 lyzki maki</p><p>1 zabek czosnku</p><p>200g szalotek</p><p>200g pieczarek</p><p>4 plastry bekonu</p><p>1 l-czka przecieru pomidorowego</p><p>1/2 l-czki tymianku</p><p>1/2 l-czki natki</p><p>1 kostka rosolu z kurczaka</p><p>300ml czerwonego wina</p><p>1 l-czka brendy</p><p>sol,pieprz </p><p></p><p>Nogi opruszyc mieszanka zrobiona z maki, soli i pieprzu.Dokladnie nia pokryc mieso </p><p></p><p>2. Rozgrzac olej na patelni.Smazyc na nim kurczaka z obu stron przez okolo 10 minut az brazowy . POsiekac bekon, szalotki pokroic w plastry , pieczrki w cwiartki a czosnek zmiazdzyc. </p><p></p><p>3.Wyciagnac kurczaka z patelni , na olej na ktorym sie smazyl wlozyc bekon, czosnek i cebule-smazyc 5 minut, dodac czerwone wino i pieczarki. </p><p></p><p>4. Gdy zagotuje sie wino, dodac , przecier i brandy, a takze tymianek i natke. Przzelozyc kurczaka spowrotem na patelke . POsypac odrobinka soli i pieprzu</p><p></p><p>5.Zmniejszyc ogien i dusic przez 45 minut na malym ogniu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 3461, member: 28"] 1 lyzka oleju 2 nogi z kurczaka 2 lyzki maki 1 zabek czosnku 200g szalotek 200g pieczarek 4 plastry bekonu 1 l-czka przecieru pomidorowego 1/2 l-czki tymianku 1/2 l-czki natki 1 kostka rosolu z kurczaka 300ml czerwonego wina 1 l-czka brendy sol,pieprz Nogi opruszyc mieszanka zrobiona z maki, soli i pieprzu.Dokladnie nia pokryc mieso 2. Rozgrzac olej na patelni.Smazyc na nim kurczaka z obu stron przez okolo 10 minut az brazowy . POsiekac bekon, szalotki pokroic w plastry , pieczrki w cwiartki a czosnek zmiazdzyc. 3.Wyciagnac kurczaka z patelni , na olej na ktorym sie smazyl wlozyc bekon, czosnek i cebule-smazyc 5 minut, dodac czerwone wino i pieczarki. 4. Gdy zagotuje sie wino, dodac , przecier i brandy, a takze tymianek i natke. Przzelozyc kurczaka spowrotem na patelke . POsypac odrobinka soli i pieprzu 5.Zmniejszyc ogien i dusic przez 45 minut na malym ogniu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Nozki z kurczaka w winie
Top
Bottom