- Maj 5, 2010
 
- 1,306
 
- 0
 
- 0
 
Nuggetsy
podwójna pierś z kurczaka
- 1 duża paczka słonych krakersów
- maślanka lub jogurt naturalny
- sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka
Mięso pokroić w kostkę.
Do miski wlać maślankę lub jogurt, dodać sporą ilość przypraw, wymieszać. Włożyć mięso, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin( można i na całą noc ).
 
Krakersy drobno pokruszyć , wysypać na talerz. Kawałki mięsa wyjmować z marynaty, obtaczać w krakersach, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec 20-25 minut.
moje troszkę mocno przypieczone,ale w smaku i tak wyśmienite.
	
		
			
		
		
	
			
			podwójna pierś z kurczaka
- 1 duża paczka słonych krakersów
- maślanka lub jogurt naturalny
- sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka
Mięso pokroić w kostkę.
Do miski wlać maślankę lub jogurt, dodać sporą ilość przypraw, wymieszać. Włożyć mięso, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin( można i na całą noc ).
Krakersy drobno pokruszyć , wysypać na talerz. Kawałki mięsa wyjmować z marynaty, obtaczać w krakersach, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec 20-25 minut.
moje troszkę mocno przypieczone,ale w smaku i tak wyśmienite.
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: