Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Oatmeal Flapjack
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 101801" data-attributes="member: 128"><p><strong>Flapjack</strong></p><p></p><p>Zdrowe, pyszne i tuczące batoniki. </p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>2 niepełne szklanki mąki</p><p>2 niepełne szklanki otrębów owsianych lub innych</p><p>1 szklankę cukru (może brązowy)</p><p>1 op. cukru waniliowego</p><p>1 łyżeczka sody</p><p>szczypta soli</p><p>150g masła</p><p>4 łyżki miodu</p><p>można dodać wedle uznania np: orzechy, rodzynki etc.,</p><p></p><p>polewa czekoladowa</p><p></p><p><strong>Sposób wykonania:</strong></p><p>1. mąkę + otręby + sodę + cukier i sól wymieszać w misce</p><p>2. masło + miód rozpuścić w garnuszku a następnie wymieszać z resztą składników</p><p>3. masę wyłożyć do kwadratowej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku (180C).</p><p>4. ciepłe ciasto polać polewą czekoladową (ja użyłam niezastąpioną polewę Owieczki) </p><p></p><p>Ciasto ostudzić i pokroić na batoniki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 101801, member: 128"] [B]Flapjack[/B] Zdrowe, pyszne i tuczące batoniki. [B]Składniki:[/B] 2 niepełne szklanki mąki 2 niepełne szklanki otrębów owsianych lub innych 1 szklankę cukru (może brązowy) 1 op. cukru waniliowego 1 łyżeczka sody szczypta soli 150g masła 4 łyżki miodu można dodać wedle uznania np: orzechy, rodzynki etc., polewa czekoladowa [B]Sposób wykonania:[/B] 1. mąkę + otręby + sodę + cukier i sól wymieszać w misce 2. masło + miód rozpuścić w garnuszku a następnie wymieszać z resztą składników 3. masę wyłożyć do kwadratowej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku (180C). 4. ciepłe ciasto polać polewą czekoladową (ja użyłam niezastąpioną polewę Owieczki) Ciasto ostudzić i pokroić na batoniki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Oatmeal Flapjack
Top
Bottom