Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ocet jabłkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Roman" data-source="post: 1545757" data-attributes="member: 19560"><p>Ocet jablkowy mozna wykorzystać do zrobienia nalewki na przeziebienia i przeczyszczenie zatok;</p><p></p><p>1/2 szklanki utartego chrzanu</p><p>1/2 szklanki pokrojonej cebuli</p><p>1/2 szklanki pokrojonego czosnku</p><p>1/4 szklanki utartego imbiru</p><p>odrobina cayenne pieprzu</p><p></p><p>Wlozyc wszystkie skladniki do sloika i zalac octem jablkowym nastepnie szczelnie zamknac pokrywka.</p><p>Odstawic w cieple miejsce na trzy lub cztery tygodnie. Najlepiej codziennie wstrzasnac zeby przyspieszyc fermentacie.</p><p>Po trzech lub czterech tygodniach odcedzic i dodac miodu. Miksture przechowujemy w lodowce.</p><p> </p><p><a href="https://www.youtube.com/watch?v=JU8U0bDmXks" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=JU8U0bDmXks</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Roman, post: 1545757, member: 19560"] Ocet jablkowy mozna wykorzystać do zrobienia nalewki na przeziebienia i przeczyszczenie zatok; 1/2 szklanki utartego chrzanu 1/2 szklanki pokrojonej cebuli 1/2 szklanki pokrojonego czosnku 1/4 szklanki utartego imbiru odrobina cayenne pieprzu Wlozyc wszystkie skladniki do sloika i zalac octem jablkowym nastepnie szczelnie zamknac pokrywka. Odstawic w cieple miejsce na trzy lub cztery tygodnie. Najlepiej codziennie wstrzasnac zeby przyspieszyc fermentacie. Po trzech lub czterech tygodniach odcedzic i dodac miodu. Miksture przechowujemy w lodowce. [URL="https://www.youtube.com/watch?v=JU8U0bDmXks"]https://www.youtube.com/watch?v=JU8U0bDmXks[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ocet jabłkowy
Top
Bottom