Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ocet poziomkowo-malinowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bernadek" data-source="post: 463979" data-attributes="member: 3304"><p>125 g poziomek leśnych</p><p>125g malin</p><p>kilka listków melisy lekarskiej</p><p>300 ml. octu jabłkowego winnego 5%</p><p>100 ml. białego wytrawnego wina</p><p>20 ml. octu spirytusowego </p><p> </p><p>Owoce i melisę zalac octem winnym (butelke i nekrętkę wcześniej wysterylizować).Butelkę zakrecic i postawić w ciepłym miejscu na ok. 2 tyg.</p><p> Ocet poziomkowo-malinowy przesączyć przez gazę.Owoce wyrzucić.</p><p>Do wysterylizowanej butelki wlać białe wino, ocet spirytusowy i ocet uzyskany z owoców.Butelkę szczelnie zamknąć.</p><p> Ocet owocowy można też przyrządzać z jeżyn lub czarnych jagód.</p><p></p><p>Przepis niewypróbowany , ale osobiście zrezygnowałabym z octu spirytusowego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bernadek, post: 463979, member: 3304"] 125 g poziomek leśnych 125g malin kilka listków melisy lekarskiej 300 ml. octu jabłkowego winnego 5% 100 ml. białego wytrawnego wina 20 ml. octu spirytusowego Owoce i melisę zalac octem winnym (butelke i nekrętkę wcześniej wysterylizować).Butelkę zakrecic i postawić w ciepłym miejscu na ok. 2 tyg. Ocet poziomkowo-malinowy przesączyć przez gazę.Owoce wyrzucić. Do wysterylizowanej butelki wlać białe wino, ocet spirytusowy i ocet uzyskany z owoców.Butelkę szczelnie zamknąć. Ocet owocowy można też przyrządzać z jeżyn lub czarnych jagód. Przepis niewypróbowany , ale osobiście zrezygnowałabym z octu spirytusowego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ocet poziomkowo-malinowy
Top
Bottom