Ocet truskawkowo bazyliowy

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Do garnka wlac 1 lit octu jabłkowego lub octu z białego wina. Zagotowac. Po 2-3 minutach wyłaczyć gaz .. ostudzić.
800 g truskawek obrac, umyc i pokroić. Wrzucić do octu razem z pudełeczkiem lekko ugniecionych poziomek, dodac kilka porwanych lisci bazylii
Całosc przełozyć do sporego słoika, przykryć gazą i odstawić na 2 tygodnie.
po 2 tyg przecedzić.
Gotowe
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
A gdzie tutułowe maliny...? :roll: :mrgreen:
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
truskawkowy miał byc
zasugerowalam sie porzednimi octami
ide zmienic, dzięki
icon_smile.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Podciągnąć tylko chciałam, bo odp. brak 8)
 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Mam pytanko - czy te rozciapane truskawki po odcedzeniu nadadzą się do czegoś, czy tylko do kosza? Zamierzam się na taki ocet, tylko muszę zakupić składniki
icon_smile.gif
 

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Ja chciałam tylko dodac w temacie ctowym, że jak wczoraj zagotowałam ocet, to mój Kubanek mega - awanturę zrobił, że chcę go otruć tym okropnym smrodem.
icon_mrgreen.gif

I choć okno cały czas otwarte, to ze słoja cały czas lekki kwaśny aromat się wydobywa... Ach, rodzina mnie wyklnie.
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy