Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Odrywane, cynamonowe ciasto drożdżowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1214660" data-attributes="member: 1024"><p>Upiekłam. Proste, smaczne, efektowne. Puszyste i wilgotne w środku, chrupiące na wierzchu. </p><p>Zrobiłam z mieszanki mąk pełnoziarnistych, lubellowej i orkiszowej oraz pszennej tortowej.</p><p>Nie miałam mleka, więc wzięłam maślankę. Drożdży poszło 7 g, czyli jedno opakowanie, ale następnym razem zrobię ze świeżymi, bo zwykle na nich ciasto ładniej rośnie. Do nadzienia dałam cukier trzcinowy. Rozpuszczonym masłem (w ilości ok. 25 g) posmarowałam rozwałkowane ciasto, a na to sypnęłam cukier z przyprawami. Przez pomyłkę pokroiłam złożone paski na osiem, zamiast na sześć części, więc były nieco za małe w stosunku do keksówki i śmiesznie krzywo przez to wyrosły. Ale i tak wyglądają fajnie. Po przygotowaniu, odstawiłam ciasto na ok. 35 minut do wyrośnięcia i dopiero potem wstawiłam do piekarnika.</p><p></p><p>EDIT:</p><p></p><p>[ATTACH=full]68931[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]68930[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1214660, member: 1024"] Upiekłam. Proste, smaczne, efektowne. Puszyste i wilgotne w środku, chrupiące na wierzchu. Zrobiłam z mieszanki mąk pełnoziarnistych, lubellowej i orkiszowej oraz pszennej tortowej. Nie miałam mleka, więc wzięłam maślankę. Drożdży poszło 7 g, czyli jedno opakowanie, ale następnym razem zrobię ze świeżymi, bo zwykle na nich ciasto ładniej rośnie. Do nadzienia dałam cukier trzcinowy. Rozpuszczonym masłem (w ilości ok. 25 g) posmarowałam rozwałkowane ciasto, a na to sypnęłam cukier z przyprawami. Przez pomyłkę pokroiłam złożone paski na osiem, zamiast na sześć części, więc były nieco za małe w stosunku do keksówki i śmiesznie krzywo przez to wyrosły. Ale i tak wyglądają fajnie. Po przygotowaniu, odstawiłam ciasto na ok. 35 minut do wyrośnięcia i dopiero potem wstawiłam do piekarnika. EDIT: [ATTACH=full]68931[/ATTACH] [ATTACH=full]68930[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Odrywane, cynamonowe ciasto drożdżowe
Top
Bottom