Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ogórek marynowany*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 969608" data-attributes="member: 12418"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>- 1 średni świeży ogórek</p><p>- 4 łyżki oleju sojowego</p><p></p><p><strong>Na marynatę:</strong></p><p>- 2 ząbki czosnku</p><p>- 10 g świeżego imbiru</p><p>- 3 łyżki sosu sojowego (słodko -pikantny)</p><p>- 4 łyżki octu ryżowego</p><p>- 1/4 łyżeczki soli</p><p>- 2 łyżeczki utartego chrzanu (ze słoika)</p><p></p><p>Czosnek i imbir obrać i drobno posiekać.</p><p>Następnie wymieszać z sosem sojowym, octem, solą i chrzanem.</p><p>Ogórek umyć bardzo dokładnie (nie obierać) i pokroić w 5 cm plastry.</p><p>Każdy plaster pokroić wzdłuż na sześć do ośmiu kawałków.</p><p>Rozgrzać mocno olej i polać nim kawałki ogórka.</p><p>Ogórek wymieszać z marynatą.</p><p>Odlać marynatę, kiedy kawałki ogórka ostygną - zaraz podawać.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51991[/ATTACH]</p><p></p><p>Źródło przepisu: &quot;Kuchnia chińska. Encyklopedia smakosza&quot; R.Buttner, Qiu Chengzhong 1995 r.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 969608, member: 12418"] [B]Składniki:[/B] - 1 średni świeży ogórek - 4 łyżki oleju sojowego [B]Na marynatę:[/B] - 2 ząbki czosnku - 10 g świeżego imbiru - 3 łyżki sosu sojowego (słodko -pikantny) - 4 łyżki octu ryżowego - 1/4 łyżeczki soli - 2 łyżeczki utartego chrzanu (ze słoika) Czosnek i imbir obrać i drobno posiekać. Następnie wymieszać z sosem sojowym, octem, solą i chrzanem. Ogórek umyć bardzo dokładnie (nie obierać) i pokroić w 5 cm plastry. Każdy plaster pokroić wzdłuż na sześć do ośmiu kawałków. Rozgrzać mocno olej i polać nim kawałki ogórka. Ogórek wymieszać z marynatą. Odlać marynatę, kiedy kawałki ogórka ostygną - zaraz podawać. [ATTACH=full]51991[/ATTACH] Źródło przepisu: "Kuchnia chińska. Encyklopedia smakosza" R.Buttner, Qiu Chengzhong 1995 r. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ogórek marynowany*
Top
Bottom