Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki chili - 3 różne przepisy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1332994" data-attributes="member: 67"><p>Z tego, co wiem, to jad nie powstaje z połączeń różnych składników, tylko muszą być spełnione pewne warunki w przechowywaniu + zakażenie odpowiedzialną za to bakterią beztlenową. </p><p>Myślę, że zachowanie podstawowych zasad higieny przy produkcji oraz stosowne do rodzaju produktu sposoby utrwalania nie powinny powodować zagrożenia. W zasadzie nie czytałam, ani nie słyszałam o zatruciu jadem kiełbasianym przez zjedzenie pasteryzowanych przetworów jarzynowych. Zdarza sie, że słoje w trakcie przechowywania rozszczelniają się na skutek jakichś procesów fermentacyjnych, ale wtedy zawartości nie zjadamy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1332994, member: 67"] Z tego, co wiem, to jad nie powstaje z połączeń różnych składników, tylko muszą być spełnione pewne warunki w przechowywaniu + zakażenie odpowiedzialną za to bakterią beztlenową. Myślę, że zachowanie podstawowych zasad higieny przy produkcji oraz stosowne do rodzaju produktu sposoby utrwalania nie powinny powodować zagrożenia. W zasadzie nie czytałam, ani nie słyszałam o zatruciu jadem kiełbasianym przez zjedzenie pasteryzowanych przetworów jarzynowych. Zdarza sie, że słoje w trakcie przechowywania rozszczelniają się na skutek jakichś procesów fermentacyjnych, ale wtedy zawartości nie zjadamy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki chili - 3 różne przepisy
Top
Bottom