Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki po meksykańsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 732658" data-attributes="member: 1443"><p><strong>Źródło:</strong> rodzinny przepis </p><p></p><p>Pewnie ile gospodyń, tyle wersji, podaję swoją na prośbę Ewuni123</p><p></p><p>2,5 kg ogórków</p><p>1,5 główki czosnku</p><p>4 łyżki soli grubej</p><p>2 łyżeczki chilli</p><p>0,5 kg cukru</p><p>8 łyżek oleju</p><p>1,5 szklanki octu spirytusowego 10 %</p><p></p><p>Nieobrane ogórki przekroić wzdłuż na cztery części, zasypać solą i odstawić na 8 godzin. Odlać wodę, posypać chilli. Rozgnieść czosnek, zagotować w oleju, polać gorącym ogórki. Zagotować ocet z cukrem, polać ogórki i odstawić na 12 godzin. Nałożyć w słoiczki i pasteryzować od momentu zagotowania 2 minuty. </p><p>Z tej ilości wyszło mi 5 słoików dżemowych o pojemności 330 ml.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 732658, member: 1443"] [B]Źródło:[/B] rodzinny przepis Pewnie ile gospodyń, tyle wersji, podaję swoją na prośbę Ewuni123 2,5 kg ogórków 1,5 główki czosnku 4 łyżki soli grubej 2 łyżeczki chilli 0,5 kg cukru 8 łyżek oleju 1,5 szklanki octu spirytusowego 10 % Nieobrane ogórki przekroić wzdłuż na cztery części, zasypać solą i odstawić na 8 godzin. Odlać wodę, posypać chilli. Rozgnieść czosnek, zagotować w oleju, polać gorącym ogórki. Zagotować ocet z cukrem, polać ogórki i odstawić na 12 godzin. Nałożyć w słoiczki i pasteryzować od momentu zagotowania 2 minuty. Z tej ilości wyszło mi 5 słoików dżemowych o pojemności 330 ml. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki po meksykańsku
Top
Bottom