Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki po meksykańsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 900487" data-attributes="member: 14959"><p>Robiłam pod koniec sierpnia pierwszy raz. </p><p>Dziś coś mnie podkorciło i odkręciłam słoik. Te ogórki są wspaniałe !!!</p><p></p><p>Muszę się przyznać, że odstraszyła mnie taka ilość octu bez dodatku wody i trochę zmodyfikowałam przepis.</p><p>Najpierw pociachałam ogórki, zasypałam solą i dłużej niz 2 godzin nie dałam im na puszczenie soku (i tak było go sporo). </p><p>Dalej trzymałam się przepisu, jeśli chodzi o składniki.Ale i tak nie wytrzymałam i dodałam miodu i trochę wody. No i nie czekałam, tylko od razu pasteryzowałam. Może zrobiłam jakiś straszny błąd, że zmodyfkowałam, ale ogórki i tak są PYSZNE !!!</p><p></p><p>Od teraz te ogórki wchodzą u mnie na stałe do jesiennej listy przetworów.</p><p></p><p>Dzięki za super przepis.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 900487, member: 14959"] Robiłam pod koniec sierpnia pierwszy raz. Dziś coś mnie podkorciło i odkręciłam słoik. Te ogórki są wspaniałe !!! Muszę się przyznać, że odstraszyła mnie taka ilość octu bez dodatku wody i trochę zmodyfikowałam przepis. Najpierw pociachałam ogórki, zasypałam solą i dłużej niz 2 godzin nie dałam im na puszczenie soku (i tak było go sporo). Dalej trzymałam się przepisu, jeśli chodzi o składniki.Ale i tak nie wytrzymałam i dodałam miodu i trochę wody. No i nie czekałam, tylko od razu pasteryzowałam. Może zrobiłam jakiś straszny błąd, że zmodyfkowałam, ale ogórki i tak są PYSZNE !!! Od teraz te ogórki wchodzą u mnie na stałe do jesiennej listy przetworów. Dzięki za super przepis. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Ogórki po meksykańsku
Top
Bottom