Ogórki słodko-kwaśne w occie winnym.

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
3kg małych ogórków

zalewa:

2litry wody
1 szklanka octu winnego(np. z białego wina)
20dag cukru
8 dag soli
8 ziaren pieprzu
8 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
Składniki zalewy zagotować i lekko przestudzić.

Do 6-ciu litrowych słoi włożyć po 1 ząbku czosnku,gałązce kopru i ewentualnie po plastrze cebuli i marchwi.Włożyć ogórki, zalać zalewą i pasteryzować ok.15-18 min.Są pyszne.
Zdjęcia będą póżniej.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
Jestem w trakcie uzupełniania zapasów.
 

Załączniki

  • DSCN0257.JPG
    DSCN0257.JPG
    1.2 MB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy