- Mar 6, 2008
- 1,831
- 1
- 0
3kg małych ogórków
zalewa:
2litry wody
1 szklanka octu winnego(np. z białego wina)
20dag cukru
8 dag soli
8 ziaren pieprzu
8 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
Składniki zalewy zagotować i lekko przestudzić.
Do 6-ciu litrowych słoi włożyć po 1 ząbku czosnku,gałązce kopru i ewentualnie po plastrze cebuli i marchwi.Włożyć ogórki, zalać zalewą i pasteryzować ok.15-18 min.Są pyszne.
Zdjęcia będą póżniej.
zalewa:
2litry wody
1 szklanka octu winnego(np. z białego wina)
20dag cukru
8 dag soli
8 ziaren pieprzu
8 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
Składniki zalewy zagotować i lekko przestudzić.
Do 6-ciu litrowych słoi włożyć po 1 ząbku czosnku,gałązce kopru i ewentualnie po plastrze cebuli i marchwi.Włożyć ogórki, zalać zalewą i pasteryzować ok.15-18 min.Są pyszne.
Zdjęcia będą póżniej.
Ostatnią edycję dokonał moderator: